Välkommen till Masterprogrammet i eHälsa!

 

Du har sökt och blivit antagen till, Masterprogrammet i eHälsa (120 hp) på Fakulteten för hälso- och livsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Programmet ges på halvfart, på svenska och på distans. Studier på halvfart innebär att kurserna är anpassade för att motsvara en arbetsinsats om 20 timmar i veckan. Det är således viktigt att du har möjlighet att avsätta den tiden för studier.  

 

Skaffa studentkonto och registrera dig

Du måste börja med att skaffa ett studentkonto, eftersom du behöver det för att kunna registrera dig. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. På hemsidan https://lnu.se/student/ny-student/ finns information om hur du gör. På samma hemsida finns även praktisk information för nya studenter vid Linnéuniversitetet som det är bra att du tar del av.

Kommunikation, föreläsningar och examinationer inom programmet kommer att ske på distans. Innan programstart är det därför bra om du försäkrar dig om att du under studietiden har tillgång till dator, webkamera och headset.

 

Mymoodle och första kurs på programmet

Vi använder oss av lärplattformen MyMoodle. Vid programstarten kommer en introduktion av MyMoodle att erbjudas. För att komma åt all information på MyMoodle måste du först ha skaffat ditt inloggningskonto på LNU och registrerat dig på kursen.

På lärplattformen MyMoodle har Masterprogrammet i eHälsa ett gemensamt programrum för alla som läser programmet oavsett vilken termin man läser. Programrummet används för information och kommunikation som gäller samtliga utbildningar i eHälsa för både lärare och studenter Programrummet för eHälsoutbildningar vid Linneuniversitetet finner Ni här: https://mymoodle.lnu.se/course/view.php?id=42973

 

Utöver programrummet så har varje kurs ett eget kursrum i MyMoodle. Första kursen eHälsa – en introduktion 7,5 hp (kurskod: 1XN009) startar måndag 2:a September kl 13.00-14:30 med en kursintroduktion.

Du loggar in till kursintroduktionen 2/9 kl 13 på följande länk: https://lnu-se.zoom.us/j/69921129012?pwd=KJnuXDlLFd9nZWSMbjO7qPCcBOvyZX.1&from=addon

Fråga om lösenord?: 013404

Kursrummet till eHälsa- en introduktion finner ni här: https://moodle.lnu.se/course/view.php?id=63398

Kursrummet i MyMoodle kommer att öppnas upp måndag 2/9, men redan nu finns översiktsschema, kursplan (inkl. litteraturlista) och välkomstinformation tillgängligt på kursens MyMoodle-sida.

 

Länk till program- och kursrum på lärplattformen MyMoodle hittar du efter registrering på ditt konto på Studentwebben under ”Mina kurser”.

Du kan även ladda ner appen MyMoodle mobile för din mobiltelefon https://lnu.se/student/stod-och-service/it-och-support/larplattform/

 

Introduktionsträff

Måndag 2/9 kl. 9:00-12:00 anordnar vi en programintroduktion med en inspirationsföreläsning för samtliga programstudenter i eHälsa.

Du loggar in till introduktionen via länken:  https://lnu-se.zoom.us/s/69921129012

Fråga om lösenord? Ange: 233680

Du anmäler dig till introduktionsträffen genom att du skickar ett epostmeddelande med ditt namn till epostadress till: ehalsoinstitutet@lnu.se  

Program för programintroduktionen

Tid

 Innehåll

 Presentatör

09.00 – 09.15

Introduktion från prefekt

Pauline Johansson, prefekt 

09.15 – 09.45

Programstart

Programansvariga tillsammans med övriga lärare inom programmet

10.00 – 10.45

Information om MyMoodle, studentmail mm

Mattias Johansson, IKT-pedagog, FHL

11.00 – 11.45

Inspirationsföreläsning

Markus Lingman Överläkare och årets AI-svensk 2020. Region Halland

11.45 – 12.00

 Frågor

 

 

Kursplan och litteratur

Inom programmet finns en kursplan för varje kurs och den är kursens viktigaste styrdokument eftersom där finns bland annat information om vad kursen innehåller, vilka mål som ska uppfyllas och hur kursen examineras. Så ta för vana att alltid läsa kursplanen inför varje ny kurs. I kursplanen hittar du även information och kurslitteraturen:

https://lnu.se/student/under-studierna/kurs-och-utbildningsplaner/arkiv-kurs--och-utbildningsplaner/

Skriv in kursnamn eller kurskod (eHälsa – en introduktion eller kurskod: 1XN009) i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Det kan vara bra att införskaffa en del av litteraturen, så att du har den innan kursen börjar, då det kan ta tid att beställa. Om det finns flera versioner av en kursbok ska du välja den senaste versionen. Kursplan, inklusive lista över kurslitteratur, för programmets första kurs Introduktion till eHälsa hittar du även på kursens MyMoodle-sida.

Förhinder

Är du förhindrad att delta vid program- och kursintroduktionen 2/9 kontakta: Patrick Bergman patrick.bergman@lnu.se. Har du fått förhinder att läsa utbildningen och inte vill behålla din plats, gå då in på antagning.se och tacka nej till din plats eller kontakta antagningsenheten på Linnéuniversitetet, utbildningsadministratör Caroline.bengtsson@lnu.se på Fakulteten för Hälso- och livsvetenskap eller programansvarig.

Antagningsenheten når du genom Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

 

Frågor?

Information för nya studenter vid Linnéuniversitetet finns på följande hemsida: https://lnu.se/student/ny-student/

Har du frågor om till exempel teknik och/eller Mymoodle vänligen hör av dig till Linnéuniversitetets IT-support via e-post eller telefon: it-support@lnu.se, telefon: 0480-44 67 00

Om Fakulteten för hälsa och livsvetenskap: https://moodle.lnu.se/course/view.php?id=40193

 

Har du övergripande frågor om utbildningen vänligen kontakta någon av:

Programansvarig Patrick Bergman patrick.bergman@lnu.se Fakulteten för hälso- och livsvetenskap

Biträdande programansvarig Pia Nylinder pia.nylinder@lnu.se Ekonomihögskolan

Biträdande programansvarig Malin Hofflander malin.hofflander@lnu.se Fakulteten för teknik

Studievägledare Josefin Almen Olsson josefine.almenolsson@lnu.se Fakulteten för hälso- och livsvetenskap

 

Har du frågor angående den första kursen eHälsa – en introduktion, vänligen kontakta kursansvarig Lina Nilsson lina.nilsson@lnu.se, Fakulteten för hälso- och livsvetenskap

 

Varmt välkommen till Masterprogrammet i eHälsa vid Linnéuniversitetet!

 

 

Med vänlig hälsning,

 

Programansvariga och lärare vid Masterprogrammet i eHälsa genom

 

Patrick Bergman



Senast ändrad: måndag, 19 augusti 2024, 11:04