.

Välkommen till kursen 1KE021 Bröd och brödbakning!

Du har blivit antagen till sommarkursen 1KE021 Bröd och brödbakning, 5 hp, på Fakulteten för hälso- och livsvetenskaper vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför kursstarten.

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På www.lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registreringsperioden är 10-19 juni 2024. Har du inte registrerat dig under registreringsperioden går din plats till en reserv.

Kursinformation
Kursen startar måndagen den 17:e juni. Kursen ges på distans via lärplattformen Moodle som du når via lnu.se/student/min-sida/. Kurshemsidan öppnas två veckor före kursstart.

Kursen har inget formellt upprop utan inleds med en inspelad introduktionsföreläsning där vi informerar om kursens innehåll och upplägg. Någon dag därefter ges möjlighet att diskutera kursupplägg m.m. med undervisande lärare via Zoom.

Inspelade föreläsningar och kursuppgifter läggs ut på kurshemsidan. Under kursens gång lämnar du in två obligatoriska inlämningsuppgifter. Kursen avslutas med en webbaserad tentamen fredag 30/8. Möjlighet till omtentamen ges ca fyra veckor efter ordinarie tillfälle.

Kurslitteratur och kursplan
Kursplanen finns på: https://lnu.se/student/under-studierna/kurs-och-utbildningsplaner/. Skriv in kurskoden 1KE021eller kursnamnet ”Bröd och brödbakning” i sökfältet för att få fram aktuell kursplan.

Kurslitteratur: S.P. Cuvain, Breadmaking: Improving quality. Elsevier Science and Technology, senaste upplagan, 820s. (Boken har kommit ut i tre upplagor och den andra upplagan finns tillgänglig som E-bok via Linnéuniversitetets Universitetsbibliotek. Det går bra att använda den versionen.) När du skaffat studentkonto når du E-boken via följande länk

Förhinder
Är du förhindrad att delta i kursen ber vi dig att omgående lämna återbud via antagning.se eller kontakta Björn Magnusson, bjorn.magnusson@lnu.se, så att en reserv kan få din plats.

Mer information
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kursansvarig via e-post: Britt-Inger Marklund, britt-inger.marklund@lnu.se.

Med vänlig hälsning
Britt-Inger Marklund (mikrobiolog), kursansvarig

Boel Lindegård (analytisk kemist), examinator


Senast ändrad: onsdag, 24 april 2024, 09:02