Välkommen till Miljöanalytikerprogrammet!

Du är varmt välkommen till Miljöanalytikerprogrammet (180 hp), ett kandidatprogram på distans med träffar. Utbildningen står på naturvetenskaplig grund och behandlar olika miljöfrågor och hur de kan hanteras så att vi kan skapa en hållbar samhällsutveckling. Vår avsikt är att ge dig en bred utbildning som passar för miljöarbetsuppgifter inom både privat och offentlig sektor.

Antagning
Om du har blivit antagen i urval 1 är det viktigt att du tackar ja till den utbildningsplats som du har blivit antagen till för att inte gå miste om platsen.
Om du har blivit antagen i urval 2 och inte tänker börja studera är vi tacksamma om du lämnar återbud så att vi istället kan erbjuda din plats till nästa sökande. Du lämnar återbud på
antagning.se under Mina sidor.

Medan du väntar på kursstarten
Om du inte längre har förkunskaper i matematik på nivån 3b så finns det viktigaste samlat i en genomgång på 8 minuter: https://ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-1/lektioner/mol-och-stokiometri/storhet-enhet-och-matetal.html . Repeterar du dessutom räknereglerna (algebra): https://vidma.se/rationella-uttryck-forenkling/ så är du väl rustad. Kemin i Naturkunskap 2 från gymnasiet är också ett förkunskapskrav. Framförallt är det kemi på högstadienivå som du till exempel hittar här: https://kemi.ugglansno.se/kemiska-formler/

Kursstart
Terminen och undervisningen börjar
måndagen den 2 sept kl 9:15 med en introduktion till själva miljöanalytikerprogrammet. Du deltar genom att gå till https://mymoodle.lnu.se/course/view.php?id=1859 och logga in. Det är Miljöanalytikerprogrammets webbstudieplats för allmän programinfo. Klicka på ”Klicka här för ZOOM-möte…” som finns överst, vid zoom-ikonen:




zoom-ikon

På introduktionen får du bland annat information om hur man rent praktiskt gör för att komma igång med studierna. För att informationen inte ska bli för kompakt så är programintroduktionen uppdelad och fortsätter nästa eftermiddag. Vi håller nog på i lite mer än en timme. Använd helst dator med headset och webbkamera, det kommer att behövas under hela utbildningen.

Kl 13:15 blir det introduktion till kursen Geovetenskap som hålls på den kursens webbstudieplats av kursansvarig Claes-Göran Alriksson. Det finns ett separat välkomstbrev för kursen, där du får veta hur man når introduktionen. Om du råkar missa det, så kommer den att finnas inspelad. Nästa morgon börjar kursen Introduktion till miljövetenskap på samma sätt för Monika Filipsson

Skaffa studentkonto och registrera dig
1) Du behöver ha ett student-dator-konto, bland annat för att kunna registrera dig.
https://lnu.se/student/ny-student finns information om hur du gör (hämta mitt studentkonto).
2) Registrering betyder att du själv registrerar dig i LADOK-systemet som är ett register över studenterna och deras betyg och resultat vilket krävs för att du ska kunna påbörja din utbildning.
Man kan tidigast registrera sig den 26 augusti.

De första kurserna
Programmet börjar med kurserna Introduktion till Miljövetenskap 7,5 hp (kurskod 1MX049) och Geovetenskap 7,5 hp (kurskod 1MX012).
Du bör absolut skaffa den obligatoriska kurslitteraturen (ny eller begagnad).
Kurslitteraturlistan hittar du i respektive kursplan som finns här: https://lnu.se/student/under-studierna/kurs-och-utbildningsplaner/ Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den nyaste versionen.

Studier och träffar
Samtliga kurser inom programmet ges på halvfart. Det innebär att det alltid går två kurser parallellt. Vid träffarna gör vi sådant som inte går att göra hemma på egen hand, framför allt obligatoriska och examinerande moment som t.ex. laborationer, exkursioner, studiebesök, tentor, redovisningar etc. I årskurs 1 är det 8 träffar, i åk 2 är det 5 träffar och i åk 3 är det 4 träffar. Träffarna brukar starta på tisdagar kl 13 och avslutas på torsdagar kl 12 (oftast) och innehåller moment för båda kurserna som går parallellt. Träffschemat finns på
https://mymoodle.lnu.se/mod/resource/view.php?id=2889003 Föreläsningar är inspelade eller sänds live, och vi gör så mycket som möjligt av seminarier och övningar på distans över webben. Det innebär att det kan vara obligatorisk närvaro på fler tider än träffarna.
En stor del av studierna sköts via en webbstudieplats för respektive kurs i verktyget Moodle, där får du instruktioner och anvisningar och lämnar in dina arbeten och där kan du ställa frågor och diskutera med lärare och kurskamrater.
Svenska staten bekostar utbildningen och förväntar sig att du studerar c:a 40 timmar per vecka.

Miljöanalytikerprogrammet, översikt

Boende vid träffarna
Inför träffarna ordnar alla studenter sitt boende själva.
Hjälp att hitta olika boende finns hos Destination Kalmar AB:
https://kalmar.com/bra-att-veta/overnatta-i-kalmar.html .

Läs mer om studentkåren Linnékåren och studentföreningen CNaS .

Med vänlig hälsning, programansvariga

Eva Pohl,
kontaktperson för studenter
eva.pohl@lnu.se,
0480-44 67 20

Stina Alriksson,
stina.alriksson@lnu.se
,
0480-446773

Senast ändrad: måndag, 24 juni 2024, 17:15