Träd i tillväxt

Välkommen till Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning psykiatrisk vård!

Du har sökt och blivit antagen till Specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning psykiatrisk vård (60 hp) på Fakulteten för Hälso- och Livsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Under utbildningen integreras Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under flera av kurserna. Redan i kurs 1 genomför du viss del VFU.  Fyll i bifogad VFU-blankett och mejla till ansvarig för VFU - Ulrika Graninger (ulrika.graninger@lnu.se) senast 15 maj eller så fort du blivit antagen till programmet (se bifogad blankett längst ner). Studenter med behov av VFU-plats utanför Kalmar och Kronoberg ansvarar själva för att ordna sin VFU-plats och meddelar denna plats till Ulrika. I region Skåne sker förfrågan av VFU-plats via Linnéuniversitetet, meddela Ulrika om du ska ha VFU i Skåne.

Introduktionsdag
Vi träffas för introduktion av programmet och programmets första kurs tisdagen den 3/9 med start kl. 9.30. Denna introduktionsdag sker digitalt, använd länken nedan för att delta.

https://lnu-se.zoom.us/j/69526726743?pwd=bHJoUFNuZTA2dHZHRC9wT211VTQzZz09

(Länk till introduktionsmöte 3/9)

Programmet bedrivs till stor del som nätbaserade distansstudier. Ett krav för att kunna genomföra studierna är således att du har tillgång till dator och internetuppkoppling, headset (hörlurar med inbyggd mikrofon) och webbkamera.

Läraktiviteter under utbildningen genomförs i huvudsak i studiegrupp i träffar via Teams/ZOOM och via lärplattformen Moodle.

Tisdag kommer så långt det är möjligt att vara veckodagen för schemalagda aktiviteter under utbildningen. De schemalagda aktiviteterna består i huvudsak av webbinarier, vilka är baserade på inspelade föreläsningar och litteratur.

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På www.lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

När du har registrerat dig i kursen 4VÅ529 – Vårdvetenskapliga fundament, kommer du in på kursens lärplattform Moodle via https://moodle.lnu.se genom att logga in med hjälp av dina studentkontouppgifter. Där hittar du bland annat studievägledning och kursschema i anslutning till programmets start (tisdagar gäller för schemalagda aktiviteter).

Kurslitteratur
Kurslitteraturlistan hittar du i kursplanen: https://lnu.se/student/under-studierna/kurs-och-utbildningsplaner/
Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Förhinder
Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta programansvarig: Hanna Tuvesson via e-post hanna.tuvesson@lnu.se

Mer information
Vid frågor rörande program och kurs är du välkommen att höra av dig till Hanna Tuvesson via e-post hanna.tuvesson@lnu.se eller telefon 0480-44 69 15/072 567 33 07 (semester under vecka 26- 32).

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning

Hanna Tuvesson

 

Programansvarig för Specialistsjuksköterskeprogrammet – inriktning psykiatrisk vård

E-post: hanna.tuvesson@lnu.se;

Telefon: 0480-44 69 15; Mobil: 072 567 33 07

Här nedan finner du information om kvalitetssäkring av VFU samt den blankett du ska skicka in senast den 15/5 eller så fort du blivit antagen till programmet avseende önskemål om VFU.

Kvalitetssäkring VFU

Blankett VFU


Senast ändrad: tisdag, 9 april 2024, 16:18