.

Kalmar 2024-06-15 

Välkommen till 1BL014 Kost, näring, hälsa


Du har sökt och blivit antagen till 1BL014 Kost, näring, hälsa, 7,5 hp, vid Fakulteten för hälso- och livsvetenskaper vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig på kursen. Registrering krävs för att du ska kunna antas som student. På www.lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering allra senast den 2 september. Har du inte registrerat dig den 2 september går din plats till en reserv.

Kursinformation
Terminsstart är måndagen den 2 september. Du når kursens lärplattform på MyMoodle via lnu.se/student/min-sida/ senast från och med terminsstart. Kursen ges på heldistans utan schemalagda realtidsmoment.

Kursen inleds med en inspelad introduktionsföreläsning där du får information kring kursens innehåll och upplägg. Kursen har inget formellt upprop utan du presenterar dig skriftligt i ett gemensamt forum.

Under kursen följer du inspelade föreläsningar och övningar som läggs upp veckovis samt diskuterar med kurskamrater och lärare i digitala forum när det passar dig. Vi rekommenderar att du följer veckotempot för att lättare hinna med kursen under utsatt tid.

Kursen examineras löpande i form genom tre inlämningsuppgifter samt tre mindre tentamina. Tentamina sker digitalt på specifika datum och du har möjlighet att själv välja när på tentamensdagarna du genomför tentamen. Tentamen är öppen under hela dagen och kvällen. Möjlighet till omtentamen ges vid kursens slut.

Kurslitteratur och kursplan
Kursplanen finns på: https://lnu.se/student/under-studierna/kurs-och-utbildningsplaner/ Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Kurslitteratur: Johansson, Ulla & Stubbendorf, Anna (2020) Näring och Hälsa. Studentlitteratur. ISBN 9789144125947.

Förhinder
Är du förhindrad att delta i kursen ber vi dig att omgående lämna återbud via antagning.se eller kontakta Björn Magnusson, bjorn.magnusson@lnu.se, så att en reserv kan få din plats.

Mer information
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kursansvarig via e-post: Cecilia Soto Thompson, cecilia.soto.thompson@lnu.se.

Med vänlig hälsning,
Cecilia Soto Thompson, Maria Bergström, Cornelia Witthöft & Barbara Schumann


Senast ändrad: torsdag, 13 juni 2024, 08:37