Gemensamt Programrum - KGPIM och KGIMS
Ämnesdisposition
-
Välkommen till programmet for integration och mångfaldstudier!
Denna sida är tänkt som en programgemensam sida för alla som läser programmet PIMS. Här kan du få en överblick kring programmet struktur, hitta viktig information och hållpunkter. Även tips, nyheter och lite "kom ihåg" finns.
Vi hoppas också att sidan ska stärka lite programkänslan och att det ni studenter kanske kan börja kommunicera med varandra över "årskullarna". Programsidan samlar alla studenter inom programmet oavsett vilket år man börjat!
Kom alltså ihåg att logga in här regelbundet och håll dig uppdaterad.
Kontaktpersoner:
Åsa Trulsson, asa.trulsson@lnu.se (programansvarig)
Karina Petersson, karina.petersson@lnu.se (programansvarig)
Anna Lundberg, anna.lundberg@lnu.se (utbildningsadministratör)
-
-
Programstart för hösten 2024 är den 2 september 10.15-12 i sal K1254
Termin 1 och 2 är tillsammans ett så kallat profilgemensamt år. Det innebär att du läser kurser som behandlar frågor om integration och mångfald ur olika perspektiv. Detta kurspaket är framtaget tillsammans med personer som arbetar med frågor kring integration, migration, mångfald och kulturmöten i regionen. Du läser kurserna tillsammans med andra programstudenter och studenter som valt integration- och mångfaldstudier som fristående kurs. Under termin 2 behöver du fundera på vilken inriktning du vill välja på dina fortsatta studier.
-
-
Under termin 3,4 och 5 läser du någon av inriktningarna historia, religionsvetenskap, sociologi, genusvetenskap, statsvetenskap eller freds- och konfliktstudier som ämne. Under denna tid ska du främst vända dig till dina kursansvariga lärare eller ditt valda huvudområdes studierektor om du har frågor om dina studier. Men gäller dina frågor programmet går det naturligtvis bra att kontakta någon av programansvariga eller studierektorn för programmet.
Vi kommer också att kontakta er för gemensamma träffar, diskussion av era kandidatuppsatser och studievägledning. Kom ihåg att din uppsats ska knyta an till profilområdet integration- och mångfald (se utbildnignsplan). Kontakta programansvariga om du har några frågor. Under termin 5 behöver du också på allvar börja söka praktikplats inför termin 6..
.
-
Under denna termin finns två delkurser: projektledning och praktik på vardera 15 hp. I den första delen är undervisningen på campus i form av föreläsningar, handledning och seminarium. I andra delen av terminen ska du göra praktik som motsvarar 10 veckors heltidsarbete. Det krävs därför att du redan under termin 5 börjar arbeta för att hitta en praktikplats. Det är ännu viktigare att börja i tid om du vill göra praktik utomlands.
Under hösten uppdaterar vi information om tidramar, viktiga dokument och så vidare här på moodle. Eventuellt kommer också en platsbank att läggas här med annonser och tips.
OBS: Tiden för praktiken är upp till dig, praktikplatsen och oss att komma överens om. Det finns en kurs innan praktiken i projektledning. Det är bra om praktiken planeras så att denna kurs kan genomföras, samtidigt så finns det en möjlighet att "sy ihop" dessa kurser. Är du osäker, kontakta gärna Åsa eller Karina.
För att börja sista terminen måste ni vara behöriga.Detta innebär 60 poäng integrations- och mångfaldsstudier och minst 60 poäng från ert huvudområde. Om ni fattas poäng på termin 1 och 2, finns möjlighet att tenta av kurserna vid ordinarie examenstillfälle under vår och höst
-
Slutade: onsdag, 6 november 2024, 11:15
-
-
-