Denna sida är under uppbyggnad - håll dig uppdaterad

Från tidigare år men de får vara kvar. Kanske vill de ta emot praktikanter i år igen?

Rädda Barnen våren 2024

Vi erbjuder två praktikantplatser i Malmö samt två praktikantplatser i Växjö/Kalmar. Ni finner vår annons på:

Praktik hos Lärosäten Syd och Skånes representationskontor i Bryssel, vårterminen 2024

Ta chansen att lära dig mer om EU på ett representationskontor i EU:s huvudstad! Våra två organisationer delar ett kontor i Bryssel för att representera Region Skånes och sydsvenska lärosätens intressen på europeisk nivå.

Vi söker tillsammans två praktikanter som båda två kommer att arbeta för bägge organisationer. Hos oss får du som praktikant stora möjligheter att bidra till verksamheten. Arbetet innehåller bl.a. kvalificerad kunskapsinsamling från EU:s institutioner och andra intressenter i Bryssel och rapportering till hemmaorganisationerna. Målet är att praktiktiden ska leda till en ökad förståelse för det arbete som pågår i Bryssel inom EU-institutionerna och i de organisationer som följer institutionernas arbete.

Vi söker dig som har ett stort intresse för Europa och EU:s beslutsprocess samt god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Låter det intressant? Ansök senast 15 oktober. Läs mer på https://larosatensyd.se/praktik/

Individuell Människohjälp i Vrigstad, Lund osv.

IM har flera olika praktikplatser mellan februari och juni. Vi har haft praktikanter som förhandlat arbetstiden på IM. Det är IM som kontaktat mig (Åsa) och bett mig sprida informationen till PIMS-studenter.

Se mer här: https://www.imsweden.org/lediga-jobb/

Institutet för lokal och regional demokrati, Växjö

Institutet för lokal och regional demokrati (ID) söker en praktikant till våren 2022. Omfattning ca 10 veckor på heltid (med möjlighet till förlängning), förslagsvis med start i februari 2022. 

Se även annons uppladdad nedanför sidan. 

EFS-projektet Fortsatt Samverkan leder till arbete, Emmaboda. Läs mer om projektet här https://kfkl.se/pagaende-projekt/fortsatt-samverkan-leder-till-arbete/

Projektledaren i Emmaboda är en föredetta PIMS-student som heter Eric Bredman, och ni når honom på Eric.bredman@emmaboda@lnu.se.

Även Etablerings- och arbetsmarknadsavdelningen, Uppviddinge kommun har signalerat att de vill ta emot praktikanter från PIMS 2022.

Fryshuset Småland/Öland  (tidigare år, kolla av i år)

Fryshuset Småland/Öland är intresserade av praktikanter. De har många typer av verksamhet för ungdomar som tangerar integration, mångfald och ungas etablering och inkludering i samhället. Se här, och här. Kontakta John Heyne John.Heyne@fryshuset.se>

Songlines Kalmar (tidigare år, kolla avi år

Songlines i Kalmar är intresserad av praktikant. De arbetar med unga nyanlända och integrationsfrågor med hjälp av kultur och musik. För mer information se www.songlines.se  eller en video om från sommarens aktiviteter

Även integrationssamordnare i olika kommuner runt om i Kronoberg och Kalmar län har ställt sig positiva. Kontakta gärna Åsa för mer info om detta.

Senast ändrad: fredag, 6 september 2024, 08:56