Programrum - LGFOP Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan
Ämnesdisposition
-
Det här programrummet kommer att vara tillgänglig under hela din studiegång. Här hittar du information om programmet, aktuella händelser och stöd för dina studier.
-
Här lägger vi upp information som kan vara av generellt intresse för er studenter på utbildningen. Har du en fråga om programmet kan du ställa den här men du får oftast svar snabbare om du till exempel skickar ett e-post.
-
Här har ni studenter möjlighet att skapa kontakter, chatta, delge varandra tips osv, även med studenter från olika kullar inom programmet.
-
-
När du loggar in på din sida på Lnu.se hittar du bland annat dina kursrum på Moodle, ditt schema, Ladok med mera: Lnu.se/student/min-sida.
-
Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan (LGFOP) har terminstider som avviker från de ordinarie. Här kan du se vilka terminstider som gäller.
-
I Lärarutbildningsportalen hittar du din studieplan som visar vilka kurser du ska läsa termin för termin. Det är även där du ser vilken förskola du är placerad på för fältstudiedagar och verksamhetsförlagda utbildning (VFU).
-
På Lnu.se hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om registrering, schema och terminstider.
-
För att din studietid ska bli så bra som möjligt är det viktigt att veta vad som krävs och förväntas. Detta dokument beskriver såväl studenternas som universitetets ansvar före, under och efter utbildningen.
-
På Lnu.se finns information om källhantering, plagiat och upphovsrätt. Misstanke om fusk och plagiat rapporteras till disciplinnämnden och kan föranleda att man stängs av från utbildningen under viss tid.
-
-
I strukturplanen ser du vilka kurser som ingår i programmet termin för termin. I din studieplan i Lärarubildningsportalen ser du vilka kurser just du ska läsa varje termin.
-
Här kan du se studieperioder för VFU-kurser inom programmet.
-
Här finns information om VFU för dig som började programmet hösten 2024.
Ska du göra VFU A under VT25 måste du fylla i webbformuläret senast 18 november:
https://survey.lnu.se/Inför VFU A VT25 -
-
-
På Lnu.se finns information om tjänster och hjälpmedel som underlättar dina studier. Den här länken samlar information om t.ex. Studenthälsan, Studieverkstaden och att studera med funktionsnedsättning.
-
Se filmen för tips på hur man läser in stora mängder litteratur, hur man strukturerar sin tid och hur man gör smarta anteckningar.
-
Vad innebär det att skriva akademiska texter? I filmen får du en introduktion, exempel och tips.
-
Du som är registrerad på en distanskurs vid Linnéuniversitetet har möjlighet att beställa tryckta böcker och artiklar och få dem skickade till din hemadress.
-