Programmet för Inrednings- och butikskommunikation flyttar till Kalmar

Programmet för Inrednings- och butikskommunikation flyttar till Kalmar

av Helena Mallin -
Antal svar: 0

Programmet Inrednings- och butikskommunikation 180 hp (PIB) har sedan många år genomförts i ett gott fakultetsöverskridande samarbete mellan Ekonomihögskolan och Fakulteten för konst- och humaniora, med Växjö som studieort. Programmet är mycket populärt och har ett högt söktryck.

Från hösten 2013 är programmet treårigt och studenterna tar kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning mot inrednings- och butikskommunikation. Detta ställer ännu högre krav på relevant forskningsanknytning inom företagsekonomi. Vid Ekonomihögskolan i Kalmar finns forskare med inriktning mot handel.

I Kalmar finns också andra program med inriktning handel som möjliggör samläsning i flera kurser.

Efter noggrann utredning och beredning har Fakultetsstyrelsen på Ekonomihögskolan i samförstånd med Fakulteten för konst- och humaniora där Institutionen för Design finns, beslutat att programmet Inrednings- och butikskommunikation placeras i Kalmar från hösten 2015. Flytten innebär nya utvecklingsmöjligheter för programmet och samverkan. Inför beslutet har en konsekvensanalys tagits fram och beslutet har MBL-förhandlats. Fakultetsstyrelsens beslut träder ikraft så snart protokollet är justerat.

För studenter som redan läser programmet innebär beslutet att de går klart sin utbildning som planerat i Växjö.