Programrum - LGKPU Kompletterande pedagogisk utbildning
Section outline
-
Det här programrummet är för dig som antagits till eller studerar på Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Varje årskull har en egen sektion där specifik information för just er finns. Där hittar du bland annat välkomstinformation, kurslistor och nyhets- och frågeforum. Programrummet fylls på med information under terminernas gång.
Programrummet består av flera avsnitt, utöver sektionen för din årskull:
Programinformation, här hittar du information om programmet oavsett vilken kull du tillhör.
Verksamhetsförlagd utbildning (VFU), innehåller viktig information om den verksamhetsförlagda utbildningen.
Kontaktuppgifter, erbjuder information om kontaktuppgifter till olika funktioner inom programmet.
Handledning och stöd, innehåller information som kan vara bra både för dig som ny student samt under studierna.Välkommen och lycka till med studierna!
-
-
Här får du som börjar programmet hösten 2024 information som rör din kull samt ges möjlighet att ställa frågor om programmet generellt. För kursspecifika frågor hänvisas till respektive kursrum. Det går även bra att kontakta någon av oss som arbetar i programmet. Se kontaktuppgifter i sektionen "kontaktuppgifter" längre ner i det här i programrummet.
-
Läs välkomstbrevet noggrant! I det hittar du viktig information inför studiestarten.
701.5 Kb -
3.2 Mb
-
Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om registrering, schema och kursplaner som kan underlätta ditt liv som student.
-
I listan hittar du de kurser som ges under andra terminens studier. Du ser också vem som är kursansvarig för respektive kurs och om det planeras för några träffar på plats i Växjö.13.7 Kb
-
I den här lista hittar du de kurser som ges under första terminens studier. Du ser också vem som är kursansvarig och om det planeras för några obligatoriska träffar i Växjö, så att du i god tid kan planera in dessa.
14.1 Kb
-
-
-
Här får du som började programmet hösten 2023 information som rör din kull samt ges möjlighet att ställa frågor om programmet generellt. För kursspecifika frågor hänvisas till respektive kursrum. Det går även bra att kontakta någon av oss som arbetar i programmet. Se kontaktuppgifter i sektionen "kontaktuppgifter" längre ner i det här i programrummet.
-
452.2 Kb
-
-
-
Utbildningsplanen är det övergripande dokument som beskriver utbildningens mål och innehåll. Mål och innehåll konkretiseras i kursplanerna för de kurser som ingår i utbildningen.
-
Via länken kan du söka fram aktuell kursplan. Sök genom kurskod (exempelvis 2KP001), alternativt genom kursbenämning. Välj senaste kursplan om det finns flera.
-
I Lärarutbildningsportalen kan du som student se vilka kurser som ingår i din studieplan termin för termin samt aktuell VFU-placering. Du loggar in med ditt studentkonto.
-
-
En tredjedel (30 hp) av utbildningen består av verksamhetsförlagd utbildning (VFU). VFU är fördelad på tre VFU-kurser, en per termin. De två första terminerna är VFU-kurserna fem veckor vardera, och den tredje och sista terminen är VFU-kursen tio veckor.
Linnéuniversitetet har huvudansvaret för VFU-kurserna. I kursuppdraget att genomföra VFU ingår dock, förutom lärarutbildare på universitetet, även VFU-handledare ute på grundskolor och gymnasieskolor. Det specifika utbildningsinnehållet beskrivs i respektive kursplan.
Mer information om VFU hittar du på Lärarutbildningsportalen. Nedan finner du diverse information och länkar som vi vill att du tar del av inför din VFU.
Inför din kommande VFU vill vi att du tar del av den information som finns nedan under rubrikerna "Information inför VFU I och VFU II" och "Information inför VFU III". Du hittar där ppt med ingående information, och ett formulär som vi vill att du fyller i.
________________________________________________________________________________________________________________-
På Lärarutbildningsportalen kan du som student logga in och se din aktuella studieplan och din VFU-placering. Du hittar även diverse information om inför, under och efter VFU såsom riktlinjer, information om resebidrag, registerutdrag m.m. Nedan hittar du även länkar direkt till bl a registerutdrag, information om tillgodoräknanden m.m.
-
För att kunna genomföra VFU måste man som lärarstudent beställa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister. Detta utdrag ska uppvisas på VFU-platsen senast första dagen av VFU-kursen. Görs inte detta nekas studenten tillträde till skolan. Giltighetstiden för registerutdraget är ett år.
Mer information hittar du på länken.
-
-
För att din studietid ska bli så bra som möjligt är det viktigt att veta vad som krävs och förväntas. Detta dokument beskriver såväl studenternas som universitetets ansvar före, under och efter utbildningen
-
Här hittar du information om källhantering, plagiat och upphovsrätt.
-
Vad innebär det att skriva akademiskt? I filmen får du en introduktion, exempel och tips.
-
Ta del av universitetsbibliotekets tjänster och stöd till dig som student. Läs också om hur du som distansstudent kan ta del av universitetsbibliotekets distansservice https://lnu.se/ub/lana-och-bestalla/Universitetsbibliotekets-distansservice/
-
Studenthälsan verkar för ökat välmående hos våra studenter och erbjuder bland annat samtalsstöd, kurser och workshops.
-
Om du har en funktionsnedsättning kan du få stöd under din studietid på universitetet. Läs mer här om olika pedagogiska stödinsatser och hur du ansöker om pedagogiskt stöd.
-