24HT - Programrum - Grundlärarprogrammet
Avsnittsöversikt
-
Programrummet är tillgängligt under hela din studietid och gäller för alla tre inriktningar:
- LAFOV Grundlärarprogrammet med inriktning förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3
- LAGRV Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundkolans årskurs 4-6
- LGFRI Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem
Här hittar du information om programmet, aktuella händelser och studietips. Information som rör ditt program finns under respektiv programkod. Lägg till rummet som favorit för enkel åtkomst.
-
Här publiceras nyheter som rör ditt program. Har du en fråga om programmet kan du ställa den här.
-
Här samlar vi information inför valet av ämne som du gör inför ht25. Du kan välja:
1GN272 Naturorienterande ämnen och teknik för undervisning i årskurs 4–6/verksamhetsintegrerad profil (Kalmar och Växjö) eller
1GN263 Samhällsorienterande ämnen för undervisning i årskurs 4–6/verksamhetsintegrerad profil, (Kalmar och Växjö)
Ta del av kursplanerna och informationen för respektive ämne som publiceras här nedan senast 1 mars. Det kommer att vara en frågestund på Zoom för NO/Tk den 14/3 kl.9.00. Har du frågor om SO-kursen så kan du mejla till kursansvarig. Du anmäler dig sedan till den kurs du vill läsa på antagning.se mellan den 1-15 april enligt de instruktioner som du får skickat till dig via mejl i mitten av mars.
-
Här samlar vi information inför valet av ämne som du ska läsa ht25. Du kan välja:
1GN445 Bildpedagogik för grundlärare inriktning fritidshem och årskurs 4–6/VI-profil (Kalmar)
1GN446 Idrott och hälsa – inriktning fritidshem och årskurs 4–6/VI-profil (Kalmar och Växjö)
1GN461 Musikpedagogik – för grundlärare inriktning fritidshem/VI-profil (Växjö)
Ta del av den information som läggs upp här nedan om respektive ämne. Den 12 mars kl. 8.00-9.00 har representanter för ämnena en gemensam frågestund på Zoom och då är även programansvarig med. Se inbjudan med länk i nyhetsforum.
Du anmäler dig sedan till den kurs du vill läsa på antagning.se mellan den 1-15 april enligt de instruktioner som du får skickat via mejl i mitten av mars.
-
-
I Lärarutbildningsportalen hittar du din studieplan som visar vilka kurser du ska läsa termin för termin. Där ser du även din skolplacering för VI-dagar och VFU.
-
För att du ska få göra VI-dagar och Verksamhetsförlagd utbildning på en skola måste du kunna uppvisa ett registerutdrag från Polisen.
-
-
På Lnu.se finns information om tjänster och hjälpmedel som underlättar dina studier. Den här länken samlar information om t.ex. Studenthälsan, Studieverkstaden och att studera med funktionsnedsättning.
-
Vad innebär det att skriva akademiska texter? I filmen får du en introduktion, exempel och tips.
-
-
Programråd - studentrepresentanter
Programrådet för grundlärarprogrammet arbetar för en långsiktig och strategisk utveckling av programmet. Det är en organisatorisk nivå mellan Nämnden för lärarutbildning och institutionerna som medverkar i lärarutbildningen. Rådet består av programrådsledare, programansvariga (en för varje inriktning), fakultetsrepresentanter, studentrepresentanter, externa representant och utbildningssamordnare. Rådet möts ca fem gånger per termin.
I rådet tar man bland annat upp kurs- och programvärderingar och koordinerar utvecklingsuppdrag i syfte att höja utbildningens kvalitet. Studentrepresentanter till programrådet utses av studentkåren. Dessa är studentrepresentanter för de olika inriktningarna:
Grundlärarprogrammet inriktning förskoleklass och årskurs 1-3:
Isabella Engström, ie222ke@student.lnu.se
Grundlärarprogrammet inriktning årskurs 4-6:
Maja Larsson, ml226ab@student.lnu.se
Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem:
Emma Holmquist, eh225ca@student.lnu.se
Ta kontakt med din studentrepresentant om du har några synpunkter som du vill framföra om din utbildning!
-
Läs om studentinflytande och hur du kan bli studentrepresentant, mentor, studentambassadör eller buddy. Här finns också länk till studentkåren.
-