Ämnesdisposition

  • Välkommen till Fakulteten för teknik

    förstasidastud

    stud1stud2

    Här hittar du all information som du som student behöver veta inför och under dina studier vid Fakulteten för teknik.

    Hittar du inte svaret på din fråga på sidan, vänligen kontakta teknik@lnu.se.

  • Dina 100 första dagar

    Markerad

    Som ny student på universitetet är det mycket nytt att sätta sig in i. Vi vet att det kan vara både en jobbig och förvirrande tid samtidigt som det händer mycket roligt. Kanske är det svårt att fokusera på rätt saker och därför vill vi på fakulteten för teknik vill vi hjälpa dig på din väg genom att  tydliggöra det stöd och den vägledning som erbjuds på universitetet, både akademiskt och socialt. 

    Vårt mål: Alla nya studenter på Fakulteten för teknik ska veta vem en ska vända sig till om en till exempel möter motgångar eller vill få hjälp att förbättra sina prestationer. Syftet med våra insatser är att få fler studenter att stanna kvar och lyckas med sina studier. Vi vill att du ska trivas och må bra helt enkelt och därför vill vi uppmana dig att under dina 100 första dagar i så stor utsträckning som möjligt delta i aktiviteterna vi erbjuder. 

    Under de inledande 100 dagarna strävar vi efter att skapa en stabil grund till din akademiska resa, som såklart fortsätter även under din resterande studietid.

    "De 100 första dagarna" är ett koncept som vi på Fakulteten för teknik använder för att beskriva den inledande perioden efter att du som ny student har börjat dina studier hos oss. Det är en tid då du ska acklimatisera dig till universitet, lära dig hur studierna fungerar och bygga relationer med dina studentkollegor.

    Här nedanför presenteras en del av de olika insatser som görs för dig under din första tid hos oss.



    • Få en överblick över vad som erbjuds dig som student på Fakulteten för teknik! Kom och mingla, träffa studenter och personal, ställ dina frågor och lär känna nya vänner!

      Kolla ditt personliga schema för att se när och var ditt event äger rum.


    • 12 september i Växjö och 19 september i Kalmar (2024)

    • Samverkansinlärning, SI-PASS (Supplemental Instruction-Peer Assisted Study Sessions) är en pedagogisk metod som bygger på lärande tillsammans med andra. 


    • På Linnéuniversitetet och Fakulteten för teknik jobbar vi aktivt för att du redan under dina studier ska börja bygga upp ditt nätverk bland framtida arbetsgivare. Kontakter med företag och organisationer är viktigt under studierna inför fallstudier, vid praktik och examensarbeten.

      Våra studenter brukar vara nyfikna på sin kommande arbetsmarknad och vi är övertygade om att både du och branschen gynnas av att du får en ökad förståelse för vad de framtida jobben faktiskt innebär.

      Välj du också att delta i 2024 års Karriärdag Teknik den 18 november!



    • Goda studievanor är en förutsättning för framgångsrika studier. Det finns stöd och hjälp för dig att planera, läsa effektivt, utveckla goda skrivstrategier, hantera stress och bli trygg som talare. 


  • Under dina studier

  • Internationella möjligheter och utbytesstudier

  • Studentföreningar och Linnéstudenterna

    Via kåren och studentföreningarna kan du som student engagera dig och även vara med att påverka i frågor som rör din utbildning.

    I Fakulteten för tekniks beslutande och beredande organ finns studentepresentanter med. Studentrepresentanter utses av Linnékåren.


    Studentföreningar i Växjöstudenter

    VÄXT - Växjö Teknologerna

    Wädur- WäxiöDataUtbildningaR


    Studentföreningar i Kalmar

    Lambda - Sjöfartshögskolan

    SPIIK - Studentföreningen Prima Ingenjörer I Kalmar

  • Nedläggning av kurs och program

    I samband med att beslut om nedläggning av kurs tas ska tre slutexaminationer erbjudas dig som student.

    I samband med att beslut om nedläggning av program tas ska de programkurser som inte längre ges, läggas ner och slutexaminationer erbjudas.

    Länk till information om Nedläggning av kurser vid Fakulteten för teknik.