Fakulteten för teknik
Avsnittsöversikt
-
Här hittar du all information som du som student behöver veta inför och under dina studier vid Fakulteten för teknik.
Hittar du inte svaret på din fråga på sidan, vänligen kontakta teknik@lnu.se.
-
Som ny student på universitetet är det mycket nytt att sätta sig in i. Vi vet att det kan vara både en jobbig och förvirrande tid samtidigt som det händer mycket roligt. Det kan vara svårt att fokusera på rätt saker och därför vill vi på fakulteten för teknik vill vi hjälpa dig på din väg genom att tydliggöra det stöd och den vägledning som erbjuds på universitetet, både akademiskt och socialt.
Vårt mål: Alla nya studenter på Fakulteten för teknik ska veta vem en ska vända sig till om en till exempel möter motgångar eller vill få hjälp att förbättra sina prestationer. Syftet med våra insatser är att få fler studenter att stanna kvar och lyckas med sina studier. Vi vill att du ska trivas och må bra helt enkelt och därför vill vi uppmana dig att under dina 100 första dagar i så stor utsträckning som möjligt delta i aktiviteterna vi erbjuder.
Under de inledande 100 dagarna strävar vi efter att skapa en stabil grund till din akademiska resa, som såklart fortsätter även under din resterande studietid.
"De 100 första dagarna" är ett koncept som vi på Fakulteten för teknik använder för att beskriva den inledande perioden efter att du som ny student har börjat dina studier hos oss. Det är en tid då du ska acklimatisera dig till universitet, lära dig hur studierna fungerar och bygga relationer med dina studentkollegor.
Här nedanför presenteras en del av de olika insatser som görs för dig under din första tid hos oss.-
Få en överblick över vad som erbjuds dig som student på Fakulteten för teknik! Kom och mingla, träffa studenter och personal, ställ dina frågor och lär känna nya vänner! Kolla ditt personliga schema för att se när och var ditt event äger rum.
-
12 september i Växjö och 19 september i Kalmar (2024)
-
-
På Linnéuniversitetet och Fakulteten för teknik jobbar vi aktivt för att du redan under dina studier ska börja bygga upp ditt nätverk bland framtida arbetsgivare. Kontakter med företag och organisationer är viktigt under studierna inför fallstudier, vid praktik och examensarbeten.
Våra studenter brukar vara nyfikna på sin kommande arbetsmarknad och vi är övertygade om att både du och branschen gynnas av att du får en ökad förståelse för vad de framtida jobben faktiskt innebär.
Välj du också att delta i 2024 års Karriärdag Teknik den 18 november!
-
Nu är anmälan öppen för Framtidsfokus - inspirationsföreläsning. Läs mer om och anmäl dig på evenemangets sida på Lnu.se.
-
Goda studievanor är en förutsättning för framgångsrika studier. Det finns stöd och hjälp för dig att planera, läsa effektivt, utveckla goda skrivstrategier, hantera stress och bli trygg som talare.
-
-
-
Studentwebben samlar viktig information som du som student behöver veta.
Min sida: Här samlas information kring dina kurser, tentor, schema och Ladok.
Bekanta dig gärna med sidorna som du hittar i menyn till höger. -
Välkommen till ditt universitetsbibliotek - mer än bara böcker!
-
Utbildning vid Linnéuniversitetet styrs av lagar och lokalt beslutade regler. Här hittar du vad som gäller för dig som är student vid Linnéuniversitetet.
Längst ner på sidan hittar du Studerandehandboken som riktar sig till dig som är student.
-
Karriärcenter erbjuder olika typer av stöd och service för dig som är student och som vill förbereda dig inför arbetslivet. Du kan få hjälp med karriärvägledning och hitta jobb eller praktikplatser i Karriärportalen.
-
-
Engagera dig i din utbildning
Som student har du möjlighet att påverka din utbildning och studiemiljö genom att engagera dig som studentrepresentant i olika beslutande och rådgivande organ på Fakulteten för teknik. Studentrepresentanter utses av Linnékåren.
Påverka innehåll och kvalitet
Som studentrepresentant deltar du i arbetet med att utveckla och kvalitetssäkra utbildningen. Det kan handla om allt från programråd till fakultetsnämnder eller andra forum där studentperspektivet är viktigt. I dessa sammanhang representerar du dina medstudenter och för deras synpunkter vidare.En bra start – programrådet
För dig som vill börja engagera dig kan programrådet vara ett naturligt första steg. Här diskuteras frågor som rör programmets innehåll och upplägg. Genom att vara uppmärksam på vad som sägs i din klass och bland kurskamrater kan du bidra till förbättringar som kommer alla till del.Du kan läsa mer om vilka fler organ vi på fakulteten har som erbjuder plats för studentrepresentanter HÄR.
Personlig och professionell utveckling
Uppdraget som studentrepresentant ger dig insyn i hur universitetet fungerar och utvecklar färdigheter inom kommunikation, mötesteknik och samverkan – erfarenheter som är värdefulla både under och efter studietiden.Meriterande engagemang
Att vara studentrepresentant visar på initiativförmåga och ansvarstagande och kan vara en värdefull merit i framtida jobbsammanhang.Så ansöker du
Är du intresserad av att bli studentrepresentant? Linnékåren ansvarar för att utse representanter till olika uppdrag. Besök linnek.se/studentrepresentant för att läsa mer och skicka in din intresseanmälan. -
Via kåren och studentföreningarna kan du som student engagera dig och även vara med att påverka i frågor som rör din utbildning.
Studentföreningar i Växjö
Studentföreningar i KalmarSPIIK - Studentföreningen Prima Ingenjörer I Kalmar
Linnékåren
-
Här postas utvalda nyhter från studentföreningarna.
-
-
I samband med att beslut om nedläggning av kurs tas ska tre slutexaminationer erbjudas dig som student.
I samband med att beslut om nedläggning av program tas ska de programkurser som inte längre ges, läggas ner och slutexaminationer erbjudas.
Länk till information om Nedläggning av kurser vid Fakulteten för teknik.