Section outline

  • Välkommen till Programmet för personal och arbetsliv, 180 hp!

     

    Det glädjer oss att du har sökt till Programmet för personal och arbetsliv, 180 hp på fakulteten för samhällsvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö! 

    Introduktionsmöte 1. september

    Introduktionsmötet sker måndagen 1 september, kl. 9:15 – 12:00, i Weber hörsal (K-huset). Efterföljande uppmuntras du att äta egen lunch (kan medbringas eller köpas på campus) gruppvis tillsammans med studentföreningen PAX som därefter arrangerar rundvandring på campus med avslut kl. 13:00-13:30. Behöver du hjälp att hitta finns karta på lnu.se: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/kontakta-och-besoka/karta/. På programmets hemsida finner du också mer information om programmet: https://lnu.se/program/sgpal/20162/41007/. 

    Studentkonto

    Efter att du har antagits kommer du att behöva ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du går tillväga. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

    Studenthandbok

    För att underlätta ditt inträde i universitetsvärlden och främja en smidig studieresa har en studenthandbok tagits fram. Här presenteras kortfattat och överskådligt vad såväl du som student som universitetet har för skyldigheter och rättigheter i olika stadier av utbildningen: https://issuu.com/linnaeusuniversity/docs/studerandehandbok?fr=sM2Y0NjE1MzgyODE

    Kursplan och litteraturlista

    Kursplaner med tillhörande litteraturlistor hittar du på: https://kursplan.lnu.se/search. Utbildningsplanen för hela programmet får du fram genom att söka på koden: SGPAL. Kursplanen (med tillhörande litteraturlista) för den första delkursen kommer du åt genom att söka på kurskoden: 1SO126. (Om du söker efter kursplaner skall du alltid välja den senaste versionen).

    Fadderorganisation

    Sedan drygt 30 år tillbaka bedrivs en så kallad fadderorganisationsverksamhet på programmet som blivit uppskattad av både studenter och fadderorganisationer. Det innebär att du redan i början på programmets första kurs upprättar kontakt med HR-praktiker inom en verksam organisation som du kommer att ha ett utbyte med i samband med ett antal kursuppgifter under termin 1 och 2. När du påbörjar dina studier kan du få hjälp med att få kontakt till en fadderorganisation, men vi vill dock helst att du själv börjar fundera på om Du känner till något företag/kommun/region/statlig myndighet som skulle kunna bli din fadderorganisation? I organisationen skall det finnas någon form av personal- eller HR-funktion som du kan intervjua ca. 30-40 minuter på programmets första kurs och igen lite mer utförligt någon gång i slutet på november – början/mitten på december. För fadderorganisationens del handlar det om att besvara frågor om HR-anställdas yrkes- och utbildningsbakgrund, deras HR-arbete och centrala HR-processer, samt hur HR är organiserad hos dem. Verksamheten upplevs i regel inte som betungande för de organisationer som ställer upp. Mer information om fadderorganisationsverksamheten kommer att finnas tillgänglig på Moodle ca. två veckor innan studiestart.  Har du och/eller din fadderorganisation frågor innan dess, är ni välkommen att kontakta programansvarig, Mai Lundemark.

     
    SYV information

    Programmets studie- och yrkesvägledare (SYV), Fanny Ramsby, informerar om studie- och yrkesvägledning vid programstart 1. September. Behöver vägledning innan dess kan du kontakta Fanny Ramsby via mejl fanny.ramby@lnu.se eller tel. 047 – 070 88 73.

     
    Förhinder

    Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta:

    Mai Lundemark, mai.lundemark@lnu.se, tel. 070 – 248 47 60, eller

    Valentina Vasicheva, valentina.vasicheva@lnu.se, tel. 047 – 070 8102.

    Mai Lundemark, mai.lundemark@lnu.se, 072-248 47 60

    Övrig information

    Förutom detta välkomstbrev finner du mer information om programmet på programmets webbsida: https://lnu.se/program/sgpal/20162/41007/ . Det är viktigt att du läser igenom informationen.

    Har du andra frågor som rör utbildningen så hör av dig till programledaren via e-post eller telefon:

    Mai Lundemark, mai.lundemark@lnu.se, 072-248 47 60 

    Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

    Med vänlig hälsning
    Mai Lundemark, programledare