Innan du ansöker om en utbytesplats
Många program har en termin med få obligatoriska kurser och terminen passar bäst för utbytesstudier. Du behöver alltid försäkra dig om att det universitet du söker har kurser som passar redan när du söker. Du hittar information om kurser vid varje universitet i aktuell platslista och behöver motivera varför du väljer detta universitet i din ansökan. Du behöver förankra ditt kursval med programansvarig, så att du vet att de kan ingå i din examen. Vill du läsa utomlands efter din examen, kan du läsa vilka kurser du vill. 

Vill du läsa ditt huvudämne utomlands, passar andra fördjupningsterminen, 30-60 hp, bäst. Då behöver du förankra ditt kursval med ämnesansvarig lärare och vi rekommenderar att du läser en metodkurs.  vid ett av våra partneruniversitet som har passande kurser på rätt nivå inom ditt ämne.

Du kan välja att läsa en termin eller ett helt år utomlands. Du kan välja att läsa  kurser inom din examen eller kurser som du kan lägga utanför din examen. Ta reda på vad som gäller för ditt program och din examen. Har ditt program en termin med valbara kurser? Då passar denna termin bra för att välja kurser utomlands.

Ta reda på vilka universitet och kurser som passar dig!
Delta i våra Zoom möten varje onsdag 12-13 
https://lnu-se.zoom.us/j/9538845780

Boka individuellt möte. Maila:  mobility.fsv@lnu.se



Platser du kan söka
Du kan söka till platser utanför Europa som är öppna för alla studenter på Lnu (University Wide). Här kan du läsa många kurser i de flesta ämnen. De universiteten passar ofta bra om du har en termin med fritt valda kurser inom din utbildning, eller om du inte tycker att du hittar kurser som passar dig på våra Europeiska universitet.

Du kan också söka till två utbytesorganisationer genom oss, ISEP och USAC för att få ännu fler alternativ till bra universitet över hela världen.


Du kan  ansöka till platser som bara är för studenter på vår fakultet (Faculty of Social Sciences). På våra platser i Europa kan du bara läsa ditt ämne. Därför passar de bra under en termin när du behöver läsa fördjupningskurser inom ditt huvudområde. Dessa passar alltid bra om du vill läsa ditt ämne lite mer också på en termin med fritt valda kurser. Om du blir nominerad till en plats inom Europa/Erasmus+ får du  ett stipendium genom oss, som är en god hjälp att finansiera dina utbytesstudier. Blir du nominerad till en plats inom Storbritannien eller Schweiz får du ett liknande stipendium. 


När du söker
International Office ansvarar för nominering besvarar frågor om hur du gör ansökan. Du kan ansöka till platser på flera partneruniversitet och nomineras i konkurrens med andra studenter som har sökt. 
Vi har två ansökningsomgångar varje år. Du söker i november eller i mars för att vara på utbytesstudier kommande höst- eller vårtermin. 

När du har sökt
Ett par veckor efter du har ansökt får du svar från International Office. Du behöver tacka ja eller nej till din nominering. Du får en kontaktperson på International Office och information om deadlines som gäller ditt universitet. Du kan alltid tacka nej till en utbytesplats om någonting förändras innan du ska resa genom att kontakta oss. Går du ett program, så har du din programplats kvar hos oss. Läser du fristående kurser, behöver du se till att du har sökt kurser den termin du skulle varit på utbytesstudier. 

När du planerar
Nu blir det viktigt att du förankrar dina kurser under din utbytestermin  igen med oss, genom att skriva ett Learning Agreement. Välj kurser och skicka kursbeskrivning till oss. Blir det eventuella kursbyten eller schemakrockar under tiden du är iväg behöver du kommunicera det med oss för att få nya kurser godkända. Du ska alltid läsa på heltid när du är iväg. Antal credits/ects varierar i olika länder och vi på fakulteten hjälper dig med dina kursval. Learning Agreement gäller alla studenter som åker på utbyte.

Learning Agreement Workshops för FSV studenter, utresande vt2025

varje torsdag 12-13 på Zoom https://lnu-se.zoom.us/j/9538845780

Boka individuellt möte. Maila:  mobility.fsv@lnu.se


 
Today, 14:29
Required:
When:
Occurs every Thursday from 12:00 to 13:00 effective Thu 2024-10-31 until Wed 2024-12-18.
Where:https://lnu-se.zoom.us/j/9538845780

När du är iväg
Du blir automatiskt antagen till "Utbytesstudier" hos oss och vid terminsstart registrerar du dig i LADOK. Du är försäkrad genom Kammarkollegiets StudentUT men kan vilja ha en extra försäkring. International Office ger dig mer detaljerad information om försäkringar och finansiering 

När du kommer hem
Vårt partnerlärosäte skickar dina betyg direkt till dig. Vi påminner dig om att du ska skicka in betyget till oss tillsammans med en ansökan om tillgodoräknande av de kurser du läst under utbytet. Därefter lägger vi in dina godkända kurser som en del av din examen eller som fristående kurser här på Linnéuniversitetet. I din examen kommer du att få med information om att du läst på ett av våra partnerlärosäten. 


All information om hur du söker för att bli nominerad av oss till utbytesstudier hittar du på här
Du kan alltid höra av dig till oss genom att maila till fakultetens internationella koordinator mobility.fsv@lnu.se eller till International Office outexchange@lnu.se 

Senast ändrad: tisdag, 20 augusti 2024, 14:40