Välkommen till Civilekonomprogrammet 2024!

Du har sökt och blivit antagen till Civilekonomprogrammet (240 hp) på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet. Jag vill hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite information inför terminsstarten. Som student kommer du att ha flera spännande år framför dig här på Ekonomihögskolan, Linnéuniversitetet och Campus Växjö.

Vår ambition är att skapa de allra bästa förutsättningarna för att du ska trivas som student och utveckla goda kunskaper inom ekonomiområdet. De fyra första terminerna läser alla i din årskurs tillsammans ett basblock. Efter att ha fått baskunskaper och insikt i flera olika ekonomiska ämnen får du sedan möjlighet att välja en inriktning – Controller, Finansiell Ekonomi, Nationalekonomi, Redovisning, Management eller Supply Chain Management. Mer information om programmet och kurserna hittar du i utbildningsplanen som du kan söka fram på Linnéuniversitetets hemsida eller via MyMoodle.

 

Välkomstträff och introduktionsmöte

Vi träffas måndagen den 26 augusti klockan 10:30-12:00 i IKEA (N1008), hus N. Träffen börjar med ett varmt välkomnande följt av en kortare information om saker som kan vara bra ett veta inför terminsstarten. 

Karta över Campus Växjö hittar du här: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/kontakta-och-besoka/karta/

Studentföreningen EHVS (Ekonomihögskolan Växjö studentförening) kommer att anordna olika aktivitet under introduktionsdagarna för att du ska känna dig välkommen. Mer information om EHVS:s schema uppdateras på studentföreningens sida när tiden närmar sig.

Höstterminen (och därmed kurser) börjar vecka 36 (2 september).

Onboarding – introduktion till din akademiska resa

Måndagen den 9 september kommer du kunna delta på en heldag med onboarding, alltså en introduktion till studier vid universitet, vilka förväntningar som finns och vilka färdigheter du kommer utveckla under din studietid vid Ekonomihögskolan.

Ekonomihögskolan bjuder på lunch och fika under dagen.

Onboarding-dagen kommer att finnas med i ditt schema. Där kommer du se tid och plats.

 

 

Första kursen

Första kursen som du ska läsa är: Organisation och ledarskap (1FE190). Kursen börjar måndagen den 2 september.

Se till att ni då har tillgång till kursboken:

Blomberg, J. Management, organisations- och ledarskapsanalys. Lund: Studentlitteratur. Senaste upplagan.

Kursansvarig är Patrik Persson, patrik.persson@lnu.se

Schema för första kursen hittar du i TimeEdit, som du kan söka fram i din webläsare.

Vilka kurser som du kommer att läsa under höstterminen hittar du i programrummet på studieplattformen MyMoodle. Där hittar du även en kursbeskrivning och material tillhörande kursen.

Introduktion till Timeedit och MyMoodle ges vid informationsträffen.

Vid eventuella problem med registreringar på kurser och andra praktiska frågor vänligen kontakta: ekonomihogskolan@lnu.se

Skaffa studentkonto och registrera dig

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Vid praktiska frågor inför terminsstart, vänligen kontakta: ekonomihogskolan@lnu.se

Har du frågor om programmet eller utbildningen, hör av dig till mig via e-post:

Martin Holgersson, martin.holgersson@lnu.se

Om du har behov av att prata om något inför terminsstarten, skriv ett mejl med ärende, namn och telefonnummer, så ringer jag upp så fort jag har möjlighet.

 

Än en gång – Välkommen till Civilekonomprogrammet!

Vi ses den 26 augusti!

 

 

Med vänlig hälsning,

Martin Holgersson

Lektor i företagsekonomi,

Programansvarig Civilekonomprogrammet

Besök oss gärna https://www.facebook.com/Ekonomihogskolan


Senast ändrad: torsdag, 27 juni 2024, 13:55