Välkommen!

Du har sökt och blivit antagen (förutsatt att du fått ett positivt antagningsbesked för kursen) till 1TS135, Skogsskötsel: Lövskog och främmande trädslag (15 hp) på Institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Introduktionsmöte
Kursintroduktionen äger rum 2 September kl 13 via kursens zoomrum och pågår ca en timme. Introduktionen följs av kursens första föreläsning. Zoomrummet finns på kurssidan i MyMoodle som öppnar i mitten av Augusti. Du kommer att få nödvändig information om kursen på introduktionen och vi spelar även in tillfället ifall du skulle missa den. Nödvändig information läggs även upp på kurssidan.

Träffar
Kursen kommer att bestå av en blandning av webföreläsningar, träffar, frågestunder och seminarier. Dessa kommer att läggas upp under schemalänken på kurssidan. Vi siktar på att ha en träff per modul (ofta tvådagarsträffar). Nytt för i år är att vi kommer att erbjuda träffar både i norra och södra Sverige och ni studenter kan välja om ni deltar på träffar i norr eller söder utifrån vad som passar er bäst. Den fösta träffen i norr är preliminärt planerad 12-13 Sep utgående från Östersund. Den första träffen i söder är preliminärt planerad till 19-20 Sep med exkursionspunkter i Blekinge och Skåne.

Litteratur
Kurslitteraturlistan hittar du i kurs-/ och utbildningsplanen som finns här:
Kurs- och utbildningsplaner Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Förhinder
Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta: jimmy Johansson, jimmy.johansson@lnu.se. Observera att du måste registrera dig på kursen innan kursintroduktionen. Är du oregistrerad efter introduktionsdagen så plockas du automatiskt bort från kursrummet, så missa inte det. Jag vill också påminna om att om du är antagen med villkor så måste villkoren stämmas av med kursansvarig innan kursstart.

Skaffa studentkonto och registrera dig

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

MyMoodle
MyMoodle är lärplattformen som används på Linnéuniversitetet. Här hittar du det digitala kursrum där studenter och lärare möts. Du loggar in med ditt studentkonto, se ovan. Här hittar du en introduktionsfilm i MyMoodle.

Teknisk utrustning
Du behöver en dator och ett USB-headset med inbyggd mikrofon för att kunna delta i digitala möten och presentationer. Läs mer

Mer information
Har du frågor så hör av dig till kursansvarig via e-post eller telefon:

Jimmy Johansson, jimmy.johansson@lnu.se, 0470-70 80 33.

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,

Jimmy Johansson


Senast ändrad: onsdag, 31 juli 2024, 09:53