Välkommen!

Du har sökt och blivit antagen (förutsatt att du fått ett positivt antagningsbesked för kursen) till 1TS154 25%, Hållbart Familjeskogsbruk I+II (15 hp) på Institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Vill du kan du redan nu förbereda dig inför höstens kurs på några sätt:

• Börja med insamling av växter till ett herbarium (ett herbarium är ursprungligen en samling utav pressade växter. För kursens del fungerar det utmärkt med digitala bilder).

• Skaffa instrument:  Appar till mobilen för höjdmätning (dessa examineras inte)

               Analoga höjdmätare Ludde, Suunto eller Silva (examineras)

               Relaskop

               Måttband (för diametermätning) eller klave

               Måttband (för avståndsmätning 15-20 m)

Det finns fler (och dyrare) instrument, ovan kan prioriteras. Skogma ger 8 % rabatt vid köp från 1000 kr, ange LNU22 i webbshop.


Introduktionsmöte
26 augusti är det introduktionsmöte i det digitala mötesverktyget Zoom. Då medverkar flera utav lärarna och vi går igenom kursens upplägg, innehåll och viktigar hållpunkter. Vi diskuterar också begreppet Hållbart och sätter det i ett skogligt perspektiv.

Träffar
Kursens träffar är:

Startträff med skogsekologi och skogsuppskattning 13-14 september i Farstorp (Vetlanda) och Rankhyttan (Falun). Har du inte möjlighet att medverka då så finns möjlighet att vara med vid halvfartskursens startträff 30-31 augusti. Det är fördelaktigt om du medverkar vid kursens egentliga tillfälle.  Vi kommer att vara i fält under dagarna för förevisning och övningar som förbereder dig för uppgifter och ger grunderna i att förstå skogsmarken och använda mätinstrument.

11 oktober är digital träff tillsammans med halvfarten och den Lettiska versionen av hållbart familjeskogsbruk som kan ge ökat utbyte och perspektiv. Det blir tillfälle till frågestund om de moment och uppgifter som du har jobbat med hitills i kursen.

8 november, (Växjö) är examination i dendrologi och redovisning utav ditt herbarium. På eftermiddagen hålls Skogsdagen med skogliga föreläsningar.

9 november (Växjö) är exkursion tillsammans med halvfarten i skogs-produktion., -teknik med trädslagsförsök och skogsmaskin.

16 december är det webbinarium i virmesmätning och handel med virke där biometria medverkar.

27 januari, 17 och 24 februari är eftermiddagspass med föreläsningar i skogsekonomi med Inbjuden föreläsare.

24-25 april är det träff i skogsskötsel i Asa utanför Växjö och vid Farstorp. Vi går i fält igenom olika åtgärder, hänsynsfrågor och skötselsätt inom skogsbruk.

4 juni är det webbinarium med fokus på hållbarhet.

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Moodle
Moodle är lärplattformen som används på Linnéuniversitetet. Här hittar du det digitala kursrum där studenter och lärare möts. Du loggar in med ditt studentkonto, se ovan. Här hittar du en introduktionsfilm i Moodle.

Teknisk utrustning
Du behöver en dator och ett USB-headset med inbyggd mikrofon för att kunna delta i digitala möten och presentationer. Läs mer

Litteratur

Kurslitteraturlistan hittar du i kurs-/ och utbildningsplanen som finns här:
Kurs- och utbildningsplaner Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.


Förhinder
Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta: Martin Karlsson martin.karlsson@lnu.se

Mer information
Har du frågor så hör av dig till kursansvarig via e-post eller telefon:
Martin Karlsson martin.karlsson@lnu.se , 0470-708510

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,
Martin Karlsson

Last modified: Monday, 5 August 2024, 9:52 AM