Varmt välkommen till kursen 1MX059 Djurskydd i en föränderlig omvärld! 

Med detta brev vill vi ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Introduktionsmöte på kursen sker på distans på så sätt att du loggar in på kurssidan senast 2 september 2024, dvs. samma datum när terminen och kursen startar och visar därmed att du ämnar ta din plats i anspråk och gå utbildningen. 

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Studentwebben finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Obs, kurserns startdatum är sista registreringsdagen! 

Litteratur 
Kurslitteraturlistan hittar du i kursplanen (sök på kurskoden 1MX059 i länken HÄR (öppnas i nytt fönster). Delar av litteraturen finns fritt tillgängligt via Internet eller kurssidan, resten behöver du antingen köpa, eller låna via UB. 

På kursen Djurskydd i en föränderlig omvärld fördjupar vi oss i djurskydd i samband med naturkatastrofer och krig, och undersöker vilket skydd som finns för djur som arbetar för staten; inom vård och äldreomsorg; inom film-, video- och TV-inspelning och annan förevisning som anordnas för allmänheten.

Kursen behandlar också djur som konfliktområde mellan olika intressen som till exempel bevarandearbete, fiske, fågelskydd, jakt och jaktträning, kulturyttringar och renskötsel.  Det ingår också avsnitt om hotade djur och djurparkernas roll, samt djurrättsaktivism och djurskydd, och vad som skiljer dem åt.

Examination 
Hemtentamen och skriftliga inlämningsuppgifter: alla genomförs enskilt, inga gruppuppgifter ingår. 

Förhinder 
Det är många som vill läsa denna kurs - så om du är förhindrad att gå utbildningen vänligen avregistrera dig så att vi kan ta in reserver. 

Allmänt om kursens uppbyggnad
Kursen går på kvartsfart (25%) under hela höstterminen. Att studera på kvartsfart innebär att du förväntas lägga ca10 timmar per vecka på studier. 

Kursen är indelad i så kallade moduler, och uppgifterna inom varje modul ska lämnas in senast sista dagen då modulen är aktuell (när modulen är aktuell visas med röda bokstäver under modulrubriken, vanligtvis är modulerna tre veckor långa). Du kan arbeta med innehållet i modulen när du kan och vill, det enda du behöver tänka på är att göra klart de självrättande testerna och skriftliga inlämningsuppgifterna innan nästa modul öppnas. Om du inte håller tiderna riskerar du att bli avregistrerad från kursen. Vid sjukdom och annat oförutsett måste du kontakta kursledningen för ersättningsuppgift.   

Kontaktperson vid frågor om registrering eller avregistrering
Lisa Bergström, lisa.bergstrom@lnu.se - ange kurskoden 1MX059 och kursens namn, samt ditt namn och personnummer.

Vid Linnéuniversitet råder nolltolerans mot diskriminering, trakasserier och andra kränkningar, mer läsning om detta finns HÄR (öppnas i nytt fönster)

Övriga frågor
Har du ytterligare frågor så hör av dig till Sirkku Sarenbo sirkku.sarenbo@lnu.se

Varmt välkommen! 

Senast ändrad: fredag, 14 juni 2024, 13:00