Här får du en snabb överblick över vilka internationella möjligheter du har på Sustainable Democracy and Governance programmet  https://kursplan.lnu.se/utbildningsplaner/utbildningsplan-SGSDG-5.pdf

Termin 4 kan du välja att läsa fördjupningskurser i Statsvetenskap II 30-60 hp utomlands. Vi rekommenderar att du läser en kurs i  samhällsvetenskaplig metod och är klar med Statsvetenskap I 1-30 hp innan du reser.

Termin 5 eller 6 passar bäst för utbytesstudier. Då kan du fritt välja kurser vid ett av våra partnerlärosäten under en av dessa terminer, samtidigt som du skriver examensarbete den andra terminen.

Du kan välja att skriva ditt examensarbete termin 5 eller 6 och då söka stipendium för en fältstudie i ett låg- och medelinkomstland på 8 veckor som en del av ditt examensarbete.

Programmet har en tydlig internationell prägel. Statsvetenskapen är innehållsmässigt och forskningsmässigt förankrad i ett internationellt sammanhang. En rad globaliserings­ och  internationaliseringsteman behandlas inom programmet och det finns även inslag av  gästföreläsare från utländska universitet och internationella praktiker som antingen håller egna kurser eller enskilda föreläsningar. 


 

År 1

 

Termin 1

Termin 2

 

År 2

 

Termin 3

Termin 4
Utbytesstudier i statsvetenskap II fördjupningskurser
sök termin 1-2

 

 

År 3

 

Termin 5

Utbytesstudier
sök termin 3-4
praktik 
sök termin 4

Termin 6

Utbytesstudier 
sök termin 3-4
praktik sök termin 5



Här har studenter läst utomlands tidigare: 
Kansai University Japan
ISEP -  Korea University  South Korea

Senast ändrad: måndag, 16 oktober 2023, 10:24