Välkomstinformation

Välkommen till kursen eHälsa och läkemedel

Du har sökt och blivit antagen till kursen 4XN019 eHälsa och läkemedel, (7,5 högskolepoäng) på Fakulteten för hälso- och livsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Kursintroduktion och digitala träffar
Kursen genomförs på kvartsfart helt på distans 28 augusti 2023 till 14 januari 2024. Ni som studenter har stora möjligheter att styra studierna till tider som passar den egna situationen. Vid fyra tillfällen under kursen ses vi i realtid via zoom. Resterande tid kan ni titta på inspelade föreläsningar när det passar er och arbeta med kurens uppgifter. Vi kommer även att interagera och diskutera i kursens digitala kursrum. Tänk på att även om kursen är flexibel i sitt upplägg så ska ni vara beredda på att lägga ca 10 timmar i veckan på kursen. Om du redan nu inser att du kommer att ha svårt att hinna önskar vi att du meddelar oss så snart som möjligt så att platsen kan lämnas till någon av de många reserver som står i kö för att bli antagna till kursen. De tillfällen vi ses i realtid digitalt via zoom är följande:

·       Kursstart 28/8 10.00-12.00

·       Seminarium del 1: 20/10 kl 10.00-12.00

·       Seminarium del 2: 28/11 kl 14.00-16.00

·       Seminarium del 3: 10/1 kl 10.00-12.00

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På www.lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Praktisk information

Föreläsningar och kursmaterial kommer att finnas på vårt kursrum i MyMoodle (vår lärplattform). Där kommer vi att fylla på med material efterhand och senast en vecka innan kursstart kommer där att finnas schema, läshänvisningar och länkar till zoom-rum. Via kursrummet sker även den mesta av vår kommunikation i kursen.

Länk till kursrum: https://mymoodle.lnu.se/course/view.php?id=60716

Kurslitteratur
I kursen kommer vi att använda följande kursbok som det är bra om ni skaffar inför kursstart. Vi kommer även att använda ett antal vetenskapliga artiklar och rapporter men de får ni tillgång till under kursen.

Petersson G., Rydmark M. och Thurin A. (red.) Medicinsk informatik. Stockholm: Liber. 450 sidor.

Mer information
Har du frågor eller är förhindrad att delta vid kursintroduktionen så hör av dig till mig som kursansvarig. Vill ni hoppa av kursen kan ni gå in på antagningen och lägga in ett återbud, eller kontakta kursansvarig.

Med vänlig hälsning

Tora Hammar (kursansvarig)

Fil. Dr, lektor hälsoinformatik, inriktning läkemedel

Tora.hammar@lnu.se, 0480-497176

eHälsoinstitutet, Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00


Senast ändrad: fredag, 30 juni 2023, 12:59