En kurs läggs ner under tiden som jag läser ett program, vad händer med min examen?

Att en kurs som ges inom ett program läggs ner under tiden som du läser ditt program påverkar inte dina möjlighet till att ta ut en examen, så länge du slutexaminerar kursen innan den är nedlagd.

Vad händer med min examen när en kurs är nedlagd?

Det finns två svar på frågan:

1. Har du avklarat den nedlagda kursen innan den blivit nedlagd och haft med den i en examen som du plockat ut, påverkar det inte din examen.

2. Ta först reda på om kursen som är nedlagd ingår (är obligatorisk) i det program som du läst. Du hittar den informationen i utbildningsplanen. Utbildningsplanen söker du fram via kursplan.lnu.se.

Står det i utbildningsplanen att den nedlagda kursen är en obligatorisk kurs behöver du läsa en motsvarande kurs för att få ut en programspecifik examen. Står det i utbildningsplanen att den nedlagda kursen är en valbar alternativ valfri kurs rådgör med studievägledare vad du behöver göra för att kunna få ut en programspecificerad examen. Har du ett eller flera moment avklarat i den nedlagda kursen kan du ansöka om tillgodoräknanade.

Vad händer om ett program är nedlagt och jag har glömt ta ut min examen?

Har du avklarat alla programkurser inom programmet, så kan du fortfarande ansöka om att ta ut examen. Läs mer på Lnu.se för hur du ansöker examen.

Om jag har ett provmoment avklarat (godkänt) behöver jag göra om det provmomentet? 

Nej, du behöver bara omexaminera de provmoment som du är underkänd på. De provmoment som du redan har avklarat (godkända), det vill säga ett godkännt betyg på, behöver du inte göra om.

Jag bor inte kvar på orten som kursen gavs, kan jag skriva tentamen online?

Nej, om tentamen är en salstentamen ska den skrivas på plats och anmälan krävs (görs via Ladok). Har du inte möjligheten att skriva tentamen på den ort som anges i tentamensschemat, finns ev. möjligheten till tentamen på annan ort, mer information och blanketten hittar du på Ekonomihögskolan informerar.

Kan jag tillgodoräkna in betyg i en kurs som slutexamineras?

Nej, du kan inte tillgodräkna in betyg i en kurs som slutexamineras. Du kan däremot tillgodoräkna ut betyg från kursen in i en kurs som är aktiv.
Senast ändrad: onsdag, 14 augusti 2024, 13:57