Civilingenjör i teknisk matematik 300 hp
Välkommen till civilingenjör i teknisk matematik
Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Civilingenjör i teknisk matematik (300 hp på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.
Programansvarig
Jag som skriver detta heter Karl-Olof Lindahl och är programansvarig för programmet. Utöver programansvaret är jag även forskningsledare för en forskargrupp i teknisk matematik inom AI och maskininlärning som är ett av programmets profilområden. Tillsammans med ett stort antal lärare vill jag hälsa dig välkommen till fem riktigt lärorika år för dig såväl som för oss. I detta välkomstbrev försöker vi samla all den information som du som ny student behöver.
Introduktionsvecka och "nollning" (frivillig aktivitet)
För att ge dig en bra start på dina studier börjar vi med en introduktionsvecka under vecka 35. På måndagen får ni information på introduktionsmötet. Ni får sedan träffa era studiekamrater tillsammans med programansvarig. På tisdag, onsdag, torsdag och fredag erbjuds repetitionsmatematik. Det kommer även erbjudas en crash course i programmering. Aktiviteterna är frivilliga, men det är ett bra sätt att komma i gång på så vi rekommenderar att du är med på dem.
Introduktionsveckan inleds med informationsmöte måndag den 25 augusti kl. 09.30-10.30 i Linnésalen. Därefter får vi möjlighet att träffas i klassen med programansvarig och studiekamrater 10.30-11.30 i sal Newton C1202. Karta med salar på universitetet finner ni här
Mer information om introveckan hittar du i andra rubriken här.
Programstart
Den officiella programstarten sker måndag 1 september kl 9.15-10.00 i sal Newton C1202. Schemat för programmet finner du på schema TimeEdit LNU. Du måste registrera dig senast den 8:e september. Se även programmets hemsida.
Förberedelse inför terminsstart
På utbildningen har vi inget traditionellt upprop vid introduktionstillfället. Istället skaffar du dig studentkonto och självregistrerar dig enligt intruktioner här före introduktionsmötet. När du studerar på campus ska du ha egen bärbar dator (med Windows, Linux eller MacOS) med till undervisningen. Anledningen till detta är att det är väldigt svårt att få till en bra personlig utvecklingsmiljö på gemensamma datorer och den utvecklingsmiljö du kommer att arbeta i kommer att vara en viktig del av din utbildning. Genom ditt studentkonto kommer du att få tillgång till datorprogram som används i undervisning och datorlaborationer. Det går bra med en enklare eller äldre dator, men vi rekommenderar att den har minst 8GB, gärna 16GB RAM. Om du planerar köpa ny dator så har många företag särskilda (lägre) priser för studenter.
Kurslitteratur för terminens första kurser
Det kan vara en god idé att beställa kurslitteratur till höstens första kurser redan nu. Då är du säker på att din litteratur levereras i tid. De två kurser du kommer att inleda dina studier med är Linjär algebra respektive Inledande programmering. Observera att boken som används på Inledande programmering är gratis och kommer att distribueras som PDF vid kursstart. Kursplaner för dessa kurser och efterföljande kurser finner ni på programmets hemsida på lnu-webben under fliken "Kurser inom år 1-3".
Samverkansinlärning (SI)
Under första terminen erbjuds du SI-pass – frivilliga gruppträffar där äldre studenter leder diskussioner och uppgifter kopplade till kursinnehållet. Fokus ligger på att lära tillsammans i en avslappnad miljö. SI är ett beprövat arbetssätt som används på många lärosäten och ger både bättre studieresultat och god gemenskap. Tid och plats för SI-passen ser du i ditt schema.
Studera med funktionsnedsättning
Det finns hjälp och stöd för dig som ska studera med funktionsnedsättning. Undersök dina möjligheter och nyttja de resurser som finns. Ansök om stöd i god tid, gärna redan när du blivit antagen. Läs mer på https://lnu.se/student/stod-och-service/studera-med-funktionsnedsattning/
Karriärmöjligheter efter avslutat program
Se programmets hemsida och karriärcenter.
Kontakt programansvarig
Jag har mitt kontor i B2009 som finns på våning två i hus B som ni finner på kartan campus Växjö. En enkel regler för att hitta är att Pressbyrån finns i hörnet av hus B. Du hittar kartor över hela campus och appar här
Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta mig per e-post.
Med vänlig hälsning,
Karl-Olof Lindahl