Välkommen till Systemvetarprogrammet!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till NGSVP, Systemvetarprogrammet på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Programansvarig för systemvetarprogrammet heter Sadaf Salavati och ni når mig på e-post Sadaf.Salavati@lnu.se. Ni kan också hitta mer information om mig på https://lnu.se/personal/sadaf.salavati/.

Introduktionsveckan

För att ge dig en bra start på dina studier börjar vi med en introduktionsvecka under vecka 35. På måndagens introduktionsmöte ger vi information om universitetets olika stödfunktioner. Tid för intromötet hittar du i ditt schema i TimeEdit. Därefter möts ni upp av er utbildningsförening. Under veckan erbjuder vi repetitionsmatematik under tre tillfällen (mer information ges på intromötet). På onsdagen är det programmets dag, där du får en första chans att lära känna din programansvarig och dina studiekamrater. Aktiviteterna är frivilliga, men de är ett bra sätt att komma igång på så vi rekommenderar att du är med på dem.

Mer information om introveckan hittar du i andra rubriken här.

  • Förberedelser inför terminsstart: Respektive kurs lärplattform, Moodle, kommer att öppna två veckor innan kursstart så ta en koll där för att se vilka rekommendationer som ges för respektive kurs inför kursstart.

 
Skaffa studentkonto och registrera dig

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Du måste registrera dig senast den 8:e september.

Terminsstart
Terminen startar officiellt måndagen 2 september och då startar också undervisningen på kurserna i programmet. Varje kurs startar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. Du kommer till att börja med läsa två kurser:

·        1IK071 -- Grundläggande Informatik

·        1IK161 -- Grundläggande programmering

Schema kommer senare men kan alltid sökas på vårt schemasystem TimeEdit.

Aktuell kurslitteratur för varje kurs hittar ni på respektive kurs kursplan (klicka på namnet för varje kurs).

Utrustning

Vi rekommenderar starkt att du har en egen bärbar dator med till undervisningen. Anledningen till detta är att det är väldigt svårt att få till en bra personlig utvecklingsmiljö på gemensamma datorer och den utvecklingsmiljö du kommer att arbeta i kommer att vara en otroligt viktig del av din utbildning. Val av dator och operativsystem är valfritt.

Vi rekommenderar följande utrustning för dina studier:

·        En “modern dator”, Windows, MacOS eller Linux

·        Ett headset av bra kvalitet

·        En webbkamera

Med modern dator avses en dator som inte är äldre än 2 år. Om du vill unna dig något extra inför utbildningen så kan vi rekommendera att du satsar lite extra på utökat ramminne och eventuellt också på att köpa till en extern skärm.

Det finns datorer på campus om du inte skulle ha en egen dator, men i längden är det en sämre lösning för dig. Så tillgång till egen bärbar dator och internetuppkoppling rekommenderas.

Mer information

Har du frågor så hör av dig till programansvarig via e-post eller telefon:

Sadaf Salavati, sadaf.salavati@lnu.se, eller Anita Mirijamdotter, anita.mirijamdotter@lnu.se, 0470-708635.

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,
Sadaf Salavati och Anita Mirijamdotter


Senast ändrad: onsdag, 3 juli 2024, 08:24