Välkommen!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Tekniskt/naturvetenskapligt program - Inriktning naturvetenskap på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet i Växjö. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Jag som är programansvarig heter Arvid Pohl. Jag är fysiker och undervisar på basåret och lärarutbildningen. I slutet av detta brev ser du hur du kan nå mig.

Programstart

Programintroduktionen hålls onsdag 28 augusti kl 10.15 i sal Wicksell i hus K. Här finns en länk till en karta

Studentföreningen för basåret och högskoleingenjörsutbildningarna heter VÄXT. På deras facebooksida kan du se om de har introducerande aktiviteter för basårsstuderna i samma vecka.

De egentliga studierna börjar veckan därefter med kursintroduktioner i kurserna:

0BT101 Biologi Bas 1              

0MA114 Matematik Bas 3        

Du hittar tid och sal i ditt schema.

Studentkonto och registrering

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör och när registreringen öppnar. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Här finns en länk för hur du skickar epost vidare från din studentmejl till din privata mejladress. 

Stöd vid funktionsnedsättning

Här är en länk till Särskilt stöd vid funktionsnedsättning.

Litteratur och räknare

Programmet börjar med kurserna 0MA114 Matematik Bas 3 och 0BT101 Biologi Bas 1. Det är bra om du skaffat kurslitteraturen för dessa kurser redan till kursstart.  Enklast görs det på någon nätbokhandel via Bokfynd.nu eller i bokhandeln.

De böcker som ingår är:

0MA114:  Alfredsson L, Bodemyr S, Heikne H, Matematik 5000+ 3c Basåret, Natur och kultur, senaste upplagan

0BT101: Henriksson, A (2012). Iris biologi 1. Gleerups, senaste upplagan. Om du har köpt upplaga 1, så kommer det också att funka.

Du behöver också en grafritande miniräknare. Vi rekommenderar Texas Instruments TI-82. Men om du redan har en grafritande räknare av annat märke, så går det också bra. Däremot är symbolhanterande räknare (CAS-räknare) inte tillåtna att ha på tentamen.

Plugga vidare efter basåret

Du kan få garantiplats på vissa av Linnéuniversitetets program om du uppnår behörigheten via basåret. Här hittar du en länk till basårets websida. Där hittar du en länk till en lista över de program som erbjuder garantiplats (men max 10 garantiplatser per program). 

Mer information

År det något du undrar över så tveka inte att höra av dig till mig.

Med vänlig hälsning,
Arvid Pohl
Programansvarig
e-post: arvid.pohl@lnu.se
telefon: 0480/44 67 22  (svarar i telefon från 12 augusti)

Senast ändrad: fredag, 31 maj 2024, 14:41