Välkommen!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till TGSKP, Skogskandidatprogrammet (180 hp) på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Introduktionsmöte

Programstarten är måndagen den 2:a september kl. 09:00-10.00 över zoom som är det system vi använder för videomöten. Klicka här på länken till zoom-rummet. Du hittar också länken i Programklassrummet i MyMoodle, se nedan. 

I samband med programstarten startar även kurserna 1TS110 Ekologi och miljö i skogsbruket och 1TS141Grundkurs i skogsskötsel. Dessa båda kursstarter sker direkt efter programstarten i samma zoom-rum. 

Vi har sedan Uppstartsträff med dessa båda kurser efterkommande vecka den 10:e till den 12:e september. i Farstorp strax sydost om Vetlanda. Mer om detta hittar du i välkomstbrev till respektive kurs, se nedan för länkar till dessa välkomstbrev.

Vi kommer även att ha introduktionsträffar för de nya lärcentrumen i Sävar den 16:e september respektive Gävle den 17:e september, där vi berättar mer om hur dessa är tänkta att fungera.

Kursstart 1TS110 Ekologi och miljö i skogsbruket är onsdagen den 2:a september kl. 10:00-11.00 

Kursstart 1TS141 Grundkurs i skogsskötsel är onsdagen den 2:a september kl. 11:00-12.00

Anmälan till programstarten görs senast måndagen den 26:e augusti i Programklassrummet. Programklassrummet kommer du åt genom att gå in på: https://lnu.se/student och sedan logga in där. För att kunna logga in behöver du först ett studentkonto, se nedan för information om studentkonto.


Skaffa studentkonto och registrera dig

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På lnu.se/student/ny-student/ finns information om hur du gör. Du kommer att kunna hämta ut ditt studentkonto från och med någon gång under första veckan i augusti. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Du behöver även ett studentkonto för att kunna logga in och få tillgång till kursrummen för de kurser du ska läsa och programklassrummet. Du måste registrera dig senast den 8:e september.

MyMoodle
MyMoodle är lärplattformen som används på Linnéuniversitetet. Här hittar du det digitala kursrum där studenter och lärare möts. Du loggar in med ditt studentkonto, se ovan. Här hittar du en introduktionsfilm i MyMoodle.

Teknisk utrustning
Du behöver en dator och ett USB-headset med inbyggd mikrofon för att kunna delta i digitala möten och presentationer.

Litteratur

Kurslitteraturlistan hittar du i kurs- och utbildningsplanen som finns här: Kurs- och utbildningsplaner Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Förhinder

Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta: Johan Lindeberg, johan.lindeberg@lnu.se

Mer information
Välkomstbrev med mer information till respektive kurs hittar du med följande länk: Välkomstbrev (länk kommer senare).

Har du frågor under sommaren, så hör  av dig till mig via e-post - det är det enklaste och säkraste sättet att nå mig under semestern. Från den 8:e augusti är jag på plats igen. 

Johan Lindeberg, johan.lindeberg@lnu.se, 0470-70-81-94
Programklassrum: https://mymoodle.lnu.se/course/view.php?id=2491&section=1 (kan även nås genom inloggning, klicka på "Till min sida", på https://lnu.se/student efter att studentkonto har skapats).

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,

Johan Lindeberg

Senast ändrad: torsdag, 27 juni 2024, 15:00