Välkommen till Sjöingenjörsprogrammet!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Sjöingenjörsprogrammet på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig en kort information inför terminsstarten.

Jag heter Tobias Hedin och är programansvarig. Utöver mitt programansvar undervisar jag också i eltekniska ämnen samt programmering och kylteknik.

Introveckan.

För att ge dig en bra start på dina studier börjar vi med en frivillig introduktionsvecka under vecka 35. På måndagens intromöte ger vi information om universitetets olika stödfunktioner. Tid för intromötet hittar du i ditt schema i TimeEdit. Därefter möts ni upp av er utbildningsförening. Under veckan erbjuder vi repetitionsmatematik (mer information ges på intromötet).

Mer information om introveckan hittar du i andra rubriken här.

Programstart.

Terminen börjar v36 med en programstart kl. 13:15 i sal MA119 måndagen den 2 september. Här får ni programspecifik information som ex. praktiken som kall göras under utbildningens tid. Glöm inte att registrera er på kurserna ni ska läsa. Detta görs via Ladok.

Förberedelser inför terminsstart.

Se till att skaffa läkarintyg för sjöfolk där det tydligt framgår att de svenska syn- och hörselkraven uppfylls. Utan ett giltigt läkarintyg kan ni inte göra praktik och då kommer ni inte ha något att göra andra halvan av terminen då ni planeras in att göra praktiken. Det läkarintyg ni skall ha är för sjöfolk i befattning maskin obegränsad fart och utfärds av läkare som är godkända av Transportstyrelsen. Godkända läkare hittar ni på transportstyrelsens hemsida där man väljer Sjöfart – Ombordanställda och sen på högersidan finns en länk till ”Lista över godkända sjömansläkare”. Vi rekommenderar också att ni införskaffar en miniräknare, gärna en grafräknare ex. Texas Instrument TI-82, TI-83 eller TI-84. Det finns andra märken som fungerar också. Självklart har ni med er anteckningsmöjligheter på föreläsningar och laborationer.

Kurslitteratur för terminens första kurser hittar ni i kursplanerna. Gå in på https://kursplan.lnu.se och sök efter:

o   1GS10S Grundläggande sjömanskap

o   1FT17I Pneumatik och hydraulik

o   1FT03I Fartygssystem och komponenter

Välj den kursplan som är nyast för varje kurs och bläddra till slutet så hittar ni litteraturlistan för just den kursen.

Kontaktuppgifter till programansvarig. https://lnu.se/personal/tobias.hedin/


Senast ändrad: onsdag, 3 juli 2024, 08:20