Välkommen!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till utbildningsprogrammet interaktionsdesigner (180 hp) på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Introduktionsmöte

Utbildningen startar den 2:a september men redan den  26:e augusti (klockan 10.00) kommer vi att ha ett välkomnande så att du har möjlighet att förbereda dig väl inför studiestarten. Är du campusstudent så ser vi gärna att du är på plats i Kalmar i sal Ma135 medan du som distansstudent kan vara med via Youtube. Har du ingen möjlighet att delta, så kommer informationen att spelas in och publiceras här efter det att aktiviteten genomförts. Du behöver inte kontakta mig och anmäla förhinder men det är viktigt att du tar del av detta intropass innan du påbörjar utbildningen veckan efter.

På plats på Universitetskajen i Kalmar:

Karta över Universitetskajen

Studentvälkomnandet (26/8 2024, kl 10.00, MA135/Online):

Programintroduktion (2/9, 10:00-11:00, Ma420 ):

Den 2:e september vi har programintroduktion klockan 10.00-11.00 i sal Ma420 (Hus Magna, våning 4, Universitetskajen, Kalmar). Ni som deltar på distans kan då ansluta och följa oss via denna länk: https://lnu-se.zoom.us/j/4888718211

Introduktionsvecka

För att ge dig en bra start på dina studier börjar vi med en introduktionsvecka under vecka 35. På måndagens intromöte ger vi information om universitetets olika stödfunktioner. Tid för intromötet hittar du i ditt schema i TimeEdit. Därefter möts ni upp av er utbildningsförening. Under veckan erbjuder vi repetitionsmatematik under tre tillfällen (mer information ges på intromötet). 

På tisdagen (27/8) är det programmets dag, där du får en första chans att lära känna din programansvarig och dina studiekamrater. Campusstudenter bör träffa oss på Ma420, 13:00-15:00, medan distansstudenter ska träffa oss i följande zoom, 15:00 - 17:00. Aktiviteterna är frivilliga, men de är ett bra sätt att komma igång på så vi rekommenderar att du är med på dem. 

Mer information om introveckan hittar du i andra rubriken här och här.

Skaffa studentkonto och registrera dig

Ett av de viktigaste momenten för dig är att så tidigt som möjligt se till att kvitterar ut ditt studentkonto. Med hjälp av studentkontot så kan du bland annat:

  • Registrera dig på de kurser du ska läsa.
  • Få tillgång till ett e-postkonto som du behöver för att registrera dig på vissa tjänster.
  • Kunna koppla upp din privata dator mot Universitetets nät.
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Du måste registrera dig senast den 8:e september.

Litteratur

Det kan vara en god idé att beställa kurslitteratur till höstens första kurser redan nu. Då är du säker på att din litteratur levereras i tid.

De två kurser du kommer att inleda dina studier med är "Ämnesintroduktion till interaktionsdesign" och "Webbteknik 1".

Information kring kurslitteratur till "Ämnesintroduktion till interaktionsdesign" hittar du härFrågor kring denna kurs besvaras av Morgan Rydbrink.

Information kring kurslitteratur till "Webbteknik 1" hittar du härFrågor kring denna kurs besvaras aNiklas Andersson.

För andra kurser i framtiden, kurslitteraturlistan hittar du i kurs-/ och utbildningsplanen som finns här: Kurs- och utbildningsplaner. Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Utrustning

Oavsett om du studerar på campus eller distans så ska du ha egen dator med till undervisningen. På distans går det bra med en stationär dator, men på campus behöver du en bärbar dator. Anledningen till detta är att det är väldigt svårt att få till en bra personlig utvecklingsmiljö på gemensamma datorer och den utvecklingsmiljö du kommer att arbeta i kommer att vara en otroligt viktig del av din utbildning.

Studera med funktionsnedsättning
Det finns hjälp och stöd för dig som ska studera med funktionsnedsättning. Undersök dina möjligheter och nyttja de resurser som finns. Ansök  om stöd i god tid, gärna redan när du blivit antagen. Läs mer på https://lnu.se/student/stod-och-service/studera-med-funktionsnedsattning/

Mer information

Har du frågor så hör av dig till programansvarig Mexhid Ferati, via e-post: mexhid.ferati@lnu.se

Har du frågor kring administration/registrering etc. så kan du också kontakta Paulina Nilsson som är vår studieadministratör eller Johan Gylling som är vår studievägledare.

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,
Mexhid Ferati.

Senast ändrad: torsdag, 22 augusti 2024, 18:00