Välkommen till Industriell ekonomi programmet!

Denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till TGI2F Industriell ekonomi (180 hp) på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill jag hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Programansvarig

Mitt namn är Jan Weiss och jag är programansvarig för högskoleingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi. Mer om mig och mina kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida eller genom att klicka här. Jag och lärarna i programmet vill hälsa dig välkommen till tre lärorika år på en spännande utbildning inom teknik, ekonomi och management som många arbetsgivare efterfrågar idag. Ta en titt på programmets hemsida för mer information inkl. utbildningsplanen. Via den här länken hittar du dessutom alla kursplaner för kurserna som ingår i programmet. Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Introduktionsvecka

Utbildningen börjar med en introduktionsvecka mellan den 26:e och 30: augusti. Vi samlas den 26:e augusti kl. 10 i Linnésalen på Linnéuniversitet, Campus Växjö, för allmän välkomsthälsning med bland annat fakultetens dekan och andra utbildningsprogram. Därefter möts ni upp av er utbildningsförening, Växt. 

Introduktionsveckan hålls veckan före det att höstterminen startar upp. Veckan är till för att hjälpa dig med så mycket information som möjligt och få ett första möte med utbildningen. Under dagarna får du även information om stöd kring både studier och administrativa funktioner. Under veckan finns även möjlighet att få tre dagar med repetitionsmatematik. Detta rekommenderas starkt och underlättar för dig att klara efterföljande matematikkurser på ett så bra sätt som möjligt.

Du hittar all information om introduktionsveckan här. Inför introduktionsveckan rekommenderar jag dig dessutom att ta en titt på den här webbsidan där det finns viktig information för dig inför dina studier på LNU.

Notera att vi, inom Indutriell ekonomi programmet, även kommer att träffas onsdag den 28:e augusti på programmets dag i Växjö. Tid och plats meddelas av mig.

Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället 26 augusti så ska du kontakta mig, Jan Weiss, eller en studieadministratör.

Programstart

Undervisningen börjar måndag den 2:e september. Första aktiviteten den dagen blir en programintroduktion av mig kl. 9 i M1051V Lärosal. Länken till programschemat i TimeEdit med alla kurser hittar du här.

Studera med funktionsnedsättning

Studenter och doktorander med funktionsnedsättning har möjlighet att använda riktat pedagogiskt stöd under studier och forskning. Stödet är individuellt och planeras tillsammans med dig och din samordnare. Ansök i god tid, gärna redan när du blivit antagen. Mer information hittar du här.

Förberedelse inför teminstarten

Du behöver ditt student-konto för att logga in på Zoom-möten och för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Du måste registrera dig senast den 8:e september..

Kurslitteratur till terminens första kurser

1MA131 Grundläggande matematik för ing. 7.5hp. Kursplanen inkl. litteratur hittar du här.

1ZT007 Strategisk management i tillverkningsindustrin 7.5hp. Kursplanen inkl. litteratur hittar du här.

Mer information

Har du frågor så hör av dig till mig via e-post eller telefon:

jan.weiss@lnu.se / 0470-70 84 53

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

För administrativa frågor, hör av dig till utbildningsadministratör Signe Meijer (signe.meijer@lnu.se).

Med vänlig hälsning,

Jan Weiss

Senast ändrad: tisdag, 2 juli 2024, 15:36