Energi och miljö, högskoleingenjör 180 hp
Energi och miljö, högskoleingenjör 180 hp
Uppdatering Programmens dag:
Vi träffas kl 10.00 på onsdag i entrén i hus M. Vi kommer att gå till lärarnas korridor, fika, titta på kurslitteratur, träffa alla på avdelningen och sedan gå ner på lab för lite rundvisning titta på experiment. Vi avslutar kl 12.
Välkommen till Energi och miljö!!
Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Energi och miljö, högskoleingenjör 180 hp på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.
Programansvarig
Jag som är programansvarig för Energi och miljö heter Katarina Rupar-Gadd. Mig träffar du under första terminen i kursen Uthållig energiförsörjning och i kursen Miljöteknik inriktning hållbar utveckling där jag undervisar. Jag undervisar även i år två i kurserna Analysmetoder inriktning miljö, Energisystem i samhället och sist men inte minst Energisystem - projekt där ni kommer få jobba tillsammans med industrin i ett verkligt projekt! Utöver programansvar och undervisning inom energi och miljö så forskar jag om smarta energisystem i byggnader samt undervisar inom universitetspedagogik. Jag och övriga lärare på avdelningen Byggd Miljö och Energiteknik vill hälsa dig välkommen till tre lärorika och spännande år på en utbildning där det just nu händer väldigt mycket inom området! På avdelningen forskar vi främst inom två inriktningar: Hållbar byggd miljö och Bioresursteknik. I detta välkomstbrev har vi samlat information som du som ny student behöver.
Programstart
Se programmets hemsida. Schemat för programmet hittar du på schema TimeEdit LNU.
Förberedelse inför terminsstart
Du förbereder dig genom att bland annat skaffa dig studentkonto och registrera dig själv. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja din utbildning som du har blivit antagen till. Vid registreringen får du också en Lnu-email som du bör använda i alla kontakter med oss på universitetet. Terminen börjar på allvar måndagen den 2:a september, men innan dess erbjuds du en introduktionsvecka som startar måndagen den 26:a augusti. Då kommer du dels att träffa dina studentkamrater, få en introduktion till universitetsstudier och dessutom kommer du att träffa flera av oss på Institutionen för Byggd Miljö och Energiteknik. Vi sitter i hus M, en våning upp, jag som är programansvarig sitter i rum M2016A och Michael Strand som är kursansvarig för den första kursen i Uthållig Energiförsörjning (och även chef för avdelningen; prefekt) sitter i rum M2024. Information om introduktionsveckan med repetitionsmatematik finns här. På programmet Energi och miljö har vi en slags mentorsverksamhet som heter SI (supplemental instruction). Där handleder äldre studenter nya studenter i samverkansinlärning så att man lär sig i grupp och lär känna varandra. Detta har vi i kurserna Kemi för ingenjörer och Bioteknik (dvs från oktober-mars).
Du måste registrera dig senast den 8 september.
Introduktionsvecka
För att ge dig en bra start på dina studier börjar vi med en introduktionsvecka under vecka 35. På måndag, 26:e augusti, kl 10:00, samlas vi i Linnésalen på Linnéuniversitetet för allmän välkomsthälsning (bl.a. hälsar fakultetens dekan) ihop med andra program. På måndagens intromöte ger vi information om universitetets olika stödfunktioner. Därefter möts ni upp av er utbildningsförening. Under veckan erbjuder vi repetitionsmatematik under tre tillfällen (mer information ges på intromötet). På onsdagen är det programmets dag, där du får en första chans att lära känna din programansvarig och dina studiekamrater. Aktiviteterna är frivilliga, men de är ett bra sätt att komma igång på så vi rekommenderar att du är med på dem.
Mer information om introveckan hittar du i andra rubriken här.
Kurslitteratur för terminens första kurser
Kurslitteratur skaffar du innan kurserna börjar, det kan vara långa leveranstider så tänkt på att beställa i tid. Information om vilken litteratur som är aktuell hittar du i kurs-/ och utbildningsplanen. Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner av kursplanen ska du välja den senaste versionen. I utbildningen kommer du för det mesta att läsa två kurser parallellt och redan på måndagen den 2/9 börjar du läsa två kurser; Grundläggande matematik för ingenjörer 1MA131 och Uthållig Energiförsörjning 1BT002.
Karriärmöjligheter efter avslutat program.
Se programmets hemsida och karriärcenter. Andra tips är att följa oss på facebook: energiochmiljolinne eller LinkedIn: Energi och miljö vid Linnéuniversitetet, titta på föreningen GodaHus hemsida där många (men inte alla) av studenternas projektarbeten och exjobb finns uppladdade och många av våra studenter jobbar i medlemsföretagen.
Kontakt programansvarig
Har du frågor så hör av dig till programansvarig via e-post eller sms/telefon: Katarina Rupar-Gadd katarina.rupar-gadd@lnu.se 070-965 96 02. Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta programansvarig eller Michael Strand (kursansvarig Uthållig energiförsörjning 1BT002) michael.strand@lnu.se
För administrativa frågor kan du höra av dig till utbildningsadministratör Signe Meijer (signe.meijer@lnu.se).
Med vänlig hälsning,
Katarina Rupar-Gadd, programansvarig