Välkommen till programmet Elektroteknik, högskoleingenjör!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Högskoleingenjör, Elektroteknik (180 hp) på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Ett program som kommer att ge dig en utbildning som rustar dig för framtiden, ger dig verktyg att lösa samhällsutmaningar och som är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Programansvarig och administrativ kontakt
Jag som är programansvarig heter Ellie Cijvat. Jag jobbar vid Institutionen för Fysik och Elektroteknik. Har du frågor så hör av dig till mig via e-post eller telefon:
Pieternella (Ellie) Cijvat, ellie.cijvat@lnu.se, 0470-70 8642

Emeli Wickström hanterar administrativa frågor, t ex kring registrering för kurser. Kontakt: emeli.wickstrom@lnu.se, 0470 - 76 74 64.

Introduktionsmöte
Alla nya programstudenter på Fakulteten för teknik, som ditt program hör till, välkomnas under en introduktionsvecka. Veckan inleds måndagen den 26 augusti kl 10.00 med informationsmöte i Linnésalen på campus i Växjö. Efter välkomsthälsningen möts ni upp av er utbildningsförening. Introduktionsveckan är inte obligatorisk, men vi rekommenderar att du är med. Under veckan ges en kort repetitionskurs i matematik. På onsdagen är det programmets dag. Terminen startar sedan formellt veckan därpå, måndagen den 2/9 (vecka 36).

Du hittar all information om introduktionsveckan HÄR.

Programmets dag
Onsdag 28 augusti är dagen då vi organiserar ett studiebesök till ett företag i trakten samt en social aktivitet. Samling kl 9:15 i D0043 i hus D. Vi är tillbaka vid kl 14:30 ungefär.

Är du förhindrad att delta vid programmets dag skicka ett mail till undertecknad.

Programstart

Måndagen 2 september kl. 14.15 är det programstart i sal D1172V i hus D. Då ger vi information om programmet och gör upprop så vi vet vilka som ska läsa programmet.

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ditt student-konto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Du måste registrera dig senast den 8:e september.

Litteratur

Under första läsperioden ska du läsa kurserna 1MA131, Grundläggande matematik för ingenjörer och 1DV501, Inledande programmering

Kurslitteraturlistan hittar du i kursplanerna som finns här: Kurs- och utbildningsplaner . Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Karriärmöjligheter
Efter din examen kan du exempelvis jobba med konstruktion, planering, konsultarbete, test, service, försäljning eller projektledning inom teknikområden som elkraftteknik, elektronik, inbyggda system, automation eller trådlös kommunikation. Som ingenjör får du färdighet i problemlösning och att arbeta med projekt, i team eller självständigt.

Linnéuniversitetets Karriärcenter hittar du här: https://lnu.se/student/jobb-och-karriar/

Mer information
Har du frågor så hör av dig till programansvarig via e-post eller telefon:
Pieternella (Ellie) Cijvat, ellie.cijvat@lnu.se, 0470-70 8642

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,
Ellie Cijvat

Senast ändrad: onsdag, 7 augusti 2024, 15:32