Välkommen till magisterprogrammet Digital affärsutveckling!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Digital affärsutveckling, magisterprogram 60hp. Programmet går på distans och ges av Linnéuniversitetet i Växjö. Med detta brev önskar vi hälsa dig varmt välkommen och förse dig med kort information inför starten av utbildningen.

Programansvarig är Niclas Eberhagen, universitetslektor i Informatik vid Linnéuniversitetet.

Under de närmaste två åren kommer du att få införskaffa förmågor för att identifiera och analysera affärsstrukturer och processer i befintliga verksamheter samt att formulera nya digitala affärsmodeller. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsarbete inom området digitalisering av affärsmodeller.

Tonvikten ligger på strategiskt tänkande, innovation, utveckling, ledning och styrning av digitalisering i ett informationssamhälle. Undervisningen har starkt tillämpningsfokus och näringslivsanknytning.

Här förutses att man som deltagare på programmet har minst 3 års yrkeserfarenhet, samt tillgång till en relevant yrkespraktik där examinationsuppgifter och andra utbildningsaktiviteter kan genomföras.

För mer information om programmets kurser hänvisas till utbildningsplanen, se länk nedan.

 

Program- och kursintroduktion: fredag 6 september

Fredagen den 6 september klockan 13.00 – 16.00 hälsar vi dig och övriga programdeltagare välkomna till studierna och ger en överblick över utbildningen och första kursen. Vi träffas online i Zoom för att presentera oss och ta upp praktiska frågor kring program och första kursen. Länk till Zoom-rum hittar du i schemat och nedan.

Efter programintroduktion fortsätter vi med den första programkursen – ”4IL067 Från strategi till digital affärsmodell”. Kursen kommer att exponera dig för kunskap om affärsstrategier, digitala affärsmodeller, systemtänkande och digitaliseringens nyttor för affärsverksamhet.

Vi använder lärplattformen MyMoodle som du finner genom att logga in på lnu.se/student. Tillgång till kursrummet i MyMoodle kräver att du först är registrerad. Här finns bl.a. kursplan och material till kursen. Under kursens gång distribueras föreläsningsbilder, uppgiftsinstruktioner och annan information där.

Om man vill förbereda sig inför kursstart kan man med fördel ta del boken McAfee, A., & Brynjolfsson, E. (2017). Machine, platform, crowd : Harnessing our digital future (1sted.). New York: W.W. Norton & Company. 416 s. (416 s.). ISBN 9780393254297

Boken är upptagen på litteraturlistan. För övrig litteratur, hänvisas till kursplanen, se länk nedan.

 

Länkar program och kurs

Utbildningsplan (PDF)

Zoom-rum program- och kursintroduktion (lösenord: 035397)

Kursplan: 4IL067 Från strategi till digital affärsmodell (PDF)

Schema: 4IL067 Från strategi till digital affärsmodell

  

Förhinder

Om du har fått ändrade planer eller förhinder och inte vill behålla din plats på utbildningen i höst, ber vi dig att snarast registrera återbud på antagning.se så att vi har möjligheter att kalla in reserver.

 

Kontakta oss gärna om du har frågor

Niclas Eberhagen, programansvarig

Paulina Nilsson, utbildningsadministratör

Vi ser fram emot att träffa dig i höst!

 

Senast ändrad: torsdag, 15 augusti 2024, 12:52