Välkommen!

Informationen på denna sida vänder sig till dig som blivit antagen till Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik (TGI2B, 180 hp) på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten. Vi välkomnar dig på plats i största möjliga utsträckning och vi tror att det är viktigt att få träffa sina kollegor och lärare så mycket så möjligt.

Introduktionsvecka
På måndag, 26:e augusti, kl 10.00, samlas vi i salen Linné (Hus H, sal H1509) ihop med andra program. Där blir det allmän välkomsthälsning samt information om utbildningen och programmet. Introduktionsmötet startar utbildningens introduktionsvecka, där diverse information som är bra för dig som ny student kommer ges.

Introduktionsveckan är veckan innan höstterminen börjar och ska hjälpa dig att få en första blick in i utbildningen samt ge dig information och stöd om både studier samt om administrativa rutiner. Under tre dagar ges även repetitionsmatematik som rekommenderas starkt och underlättar att klara efterföljande matematikkurser på ett så bra sätt som möjligt. Du hittar all information om introduktionsveckan här: https://moodle.lnu.se/mod/page/view.php?id=3050654.

Onsdag 28 augusti är det byggprogrammens dag då alla studenter, byggnadsutformare och byggnadsingenjörer, får möjlighet att lära känna varandra och oss i personalen genom lite olika aktiviteter. Vi kommer bland annat att berätta om institutionen och vår verksamhet, ni får träffa studenthälsan och en tidigare student. Vi har några mindre aktiviteter under eftermiddagen där ni bland annat kommer att få bygga något litet.

Vi träffas kl.10 i sal N1017 och avslutar strax före 15. Du hittar till salen via länken: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/karta/vaxjo/hus-n/n1017v/

OBS: Introveckan är inte obligatoriskt och är inte del av utbildningen formellt sett. Den ger dock lite förhandsinformation och hjälper dig för en mjukare start.

Första "riktiga" veckan
Höstterminen börjar i vecka 36 där undervisningen i Husbyggnadsteknik och matematik sätter igång måndagen 2/9. Här är ditt schema: Timeedit HT24.

Programstart: Det allra första momentet i din utbildning blir en gemensam uppstart för alla studenter i programmet på måndag, 2/9. Vi träffas då i salen K1211V för att lära känna varandra och berättar kort om programmet och om att plugga på universitetet. På samma dag sätts den verkliga undervisningen igång. Följande kurser läser du under första läsperioden:

1MA131 Grundläggande matematik för ingenjörer: Kursen börjar på måndag 2/9, kl. 10.15. Information om de inledande matematikstudierna på högskoleingenjörsprogrammen finns att läsa på https://moodle.lnu.se/course/view.php?id=41324.

1BY200 Husbyggnadsteknik: Den här ämneskursen börjar på måndag 2/9, kl. 13.15. Information om kursen kommer skickas ut via mejl i början av augusti, information i kursrummet: https://moodle.lnu.se/course/view.php?id=63897

Litteratur
Kurslitteraturlistan hittar du i kursplanen som finns här: Kurs- och utbildningsplaner. Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Skaffa studentkonto och registrera dig!
Du behöver ditt studentkonto för att för att kunna registrera dig och för att kunna logga in på digitala möten under introveckan. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

För att se kursernas schema använder du dig av Timeedit, du kan söka efter kurser, program, men även personer eller lokaler. Schemat för ditt program ser du direkt här: Timeedit HT24. Du kan även prenumerera på schemat, så får du det direkt i din kalender på mobil eller dator, för att få bättre koll!

Information om kursen, utdelning av material eller inlämning av kursuppgifter sker oftast genom lärplattformen https://moodle.lnu.se/. Det är den lärplattformen som du läser detta brevet på nu. Se till att du kan logga in med ditt konto för att vara redo.

Du måste registrera dig på kurserna senast den 8:e september.

Förhinder/återbud
Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället så ska du vänligen kontakta mig. Har du ångrat dig och inte tänker gå programmet så lägger du återbud och skickar ett meddelande till mig.

Mer information
Har du frågor så hör av dig till
- programansvarig Michael Dorn, michael.dorn@lnu.se, 0470-70 8156
- utbildningsadminstratör Milena Rusic, milena.rusic@lnu.se, 0470-70 8891

Under juni/augusti och semesterveckorna svarar jag kanske inte omgående. Jag läser dock mejl regelbundet och försöker svara inom rimlig tid.

Med vänlig hälsning,
Michael Dorn & Milena Rusic

Senast ändrad: måndag, 26 augusti 2024, 08:04