Optikerprogrammet, 180 hp, Kalmar
Varmt välkommen till Optikerprogrammet, Campus Kalmar!
Du har sökt och blivit antagen till Optikerprogrammet (180 hp) på Fakulteten för hälso- och livsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.
Vi har haft utbildning inom Optometri i Kalmar sedan 2002 och har nu utexaminerat fler än 500 optiker. Från och med hösten 2023 har vi två campus, Campus Kalmar och Campus Göteborg. All undervisning sker på respektive campus och du kan läsa mer om optikerprogrammet via vår websida på Lnu.se. Campus Göteborg är beläget på Lindholmen i Göteborg.
Universitetet ligger ett stenkast från tågstationen och centrala Kalmar. Vår fakultet var först med att flytta in i Sveriges nyaste universitetslokaler med dess fantastiska utsikt över Kalmarsund och Öland strax innan jul 2018. Allt ligger centralt och du kommer att känna att man inte har långt till något här. Studenterna tycker att de har ett aktivt och trevligt studentliv och utgör faktiskt ca 10 % av Kalmars befolkning!
Jag som skriver detta heter Oskar Johansson och jag är programansvarig för Optikerprogrammet. Du kan hitta mina kontaktuppgifter via Lnu.se.
Bekräfta din plats
Kom ihåg! Du måste anmäla att du verkligen vill ha din plats senast fredagen den 19 juli (detta gäller dig som erbjuds plats under första antagningsomgången), annars släpps den vidare till nästa på reservantagningslistan.För vår planering är det viktigt att du meddelar mig via e-post, om du väljer att inte börja på Optikerprogrammet. (Detta gäller även om du blivit erbjuden en plats under andra antagningsomgången eller som reserv). Kontaktuppgifter finns nedan under "Mer information och kontaktuppgifter".
Gå till Antagningen för mer information om hur du tackar ja eller nej till din plats.
Universitetskajen i Kalmar
Merparten av undervisningen under första terminen kommer att ske i hus Magna och Vita.Här hittar du en översiktskarta över universitetsområdet.
Husspecifika kartor på våningsplanen i hus Vita och hus Magna.
Terminsstart HT2024
Under vecka 35 kommer Linnékåren och CNaS Calmar Naturvetenskapliga Studentförening ha Introvecka. Följ CNaS på Instagram och Facebook för mer information. Via denna sida hittar du information om Studentkåren och studentföreningar.Terminen börjar vecka 36, måndagen den 2 september 2024 med kurserna Synundersökningsmetodik 1 (1OP009) och Optik för Optiker 1 (1FY111). All undervisning sker på campus om inget annat meddelas innan terminsstart. Här är en länk till schemat för dessa två första kurserna. Schemat kommer vara uppdaterat senast en månad innan kursstart.
Onsdagen den 4 september 2024 kl 9.00-16.00 kommer vi att ha en obligatorisk introduktionsdag tillsammans med Campus Göteborg. Under den dagen kommer ni bland annat att få mer programspecifik information, träffa oss som undervisar på programmet, studievägledare, Linnéstudenterna, kurator och representanter för Optikerförbundet.
Är du förhindrad att delta vid introduktionsdagen måste du kontakta mig via epost!
Skaffa studentkonto och registrera dig
Som du nog redan fått information om skall du så fort du kan skaffa ett studentkonto och därmed få tillgång till din studentmejl och ditt användarnamn och lösenord. Anteckna dessa! På lnu.se/student/ny-student kan du läsa om hur du skaffar detta konto som ”ny student vid LNU”. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Under utbildningen kommer vi enbart att använda din studentmejl - det är därför ditt ansvar att regelbundet kolla detta mejlkonto för att inte missa viktig information.Lärplattform
Vi använder lärplattformen Moodle på universitetet. Du hittar länkar till studentkonto, Moodle och registrering på Studentwebben via lnu.se/student/ny-studentVi vill också att du tar dig tid att gå in på Optikerprogrammets Programsida på Moodle (öppen för gäster). Här hittar du ännu mer information om hur du kan förbereda dig på bästa sätt inför terminsstart - dels genom en förberedande kurs i matematik, men även de moduler från Matteboken.se och/eller KhanAcademy som föreslås.
Varje fakultet har också en sida där vi har samlat mycket information som har med era framtida studier att göra och vår fakultet är Fakulteten för hälso- och livsvetenskap. Det är viktigt att du även öppnar den sidan och tar del av informationen där.
Litteratur
Via denna länk hittar du en sammanställning av Obligatorisk kurslitteratur för årskurs 1 på Optikerprogrammet. Som du ser så återkommer en del litteratur i flera kurser.Kurslitteraturlistor hittar du även i respektive kursplan på webbsidan för kurs- och utbildningsplaner. Det är även vanligt att begagnade böcker säljs av tidigare studenter under introduktionsveckan – så håll utkik!
För att hitta utbildningsplanen skriv ”NGOPT” i sökfältet. I Utbildningsplanen kan man se vilka kurser som ingår i programmet och genom att göra en ny sökning efter kurskod eller kursnamn får du fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.
För att hjälpa dig att förbereda dig inför höstens kurser så har vi tagit fram förslag på webbsidor för detta.
- Matteboken.se. Klicka på länken för mer information.
- Khan Academy. Klicka på länken för mer information.
Mer information
Har du generella frågor som handlar om studier på Universitetet ber vi dig i första hand att ta kontakt med vår studievägledare- Josefine Almén Olsson
- josefine.almenolsson@lnu.se, https://lnu.se/personal/josefine.almenolsson/
Har du frågor som rör de inledande kurserna hör av dig till program-/kursansvarig via e-post
- Programansvarig Oskar Johansson
- oskar.johansson@lnu.se, https://lnu.se/personal/oskar.johansson/
Kursansvariga för de två första kurserna är
- Cecilia Holmqvist, https://lnu.se/personal/cecilia.holmqvist/ (Optik för Optiker)
- Maria Korén, https://lnu.se/personal/maria.koren/ (Synundersökningsmetodik 1)
- Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00
Med vänlig hälsning,
Oskar Johansson med kollegorna på programmet
Last modified: Tuesday, 11 June 2024, 3:54 PM