Välkommen till Biologiprogrammet!

 

Trevligt att du vill läsa biologi hos oss på Institutionen för Biologi och Miljö vid Linnéuniversitetet!

Vi erbjuder en bred utbildning med engagerade lärare, välutrustade laboratorier och stark forskningsanknytning – allt samlat i ett campus endast ett stenkast från Östersjön. Utbildningen är mycket uppskattad av studenterna och har fått goda betyg i nationella utvärderingar.

Inom ramen för utbildningen kommer du att få färdigheter i allt från cellbiologi och kemi, till evolutionära processer, ekologi, och naturvård. Efter kandidatexamen är du redo för yrkeslivet som biolog, men du kan också komplettera med kurser inom djurskydd eller utbildning till lärare för grund- och gymnasieskola. För dig som är intresserad av en framtida forskningskarriär erbjuder vi undervisning på avancerad nivå i våra mastersprogram, som ges i nära samarbete med världsledande forskargrupper inom akvatisk ekologi och mikrobiologi samt evolutionär ekologi.

Kurserna genomförs på campus, vanligen på hel- eller halvfart. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, laborationer och exkursioner. Föreläsningarna ska underlätta och komplettera litteraturstudierna. I seminariegrupper hjälper deltagarna varandra att förstå teorin och lösa utdelade frågeställningar. Metoder och praktiska färdigheter tränas i dator- och fältövningar samt på laboratorier.


Vid Linnéuniversitet får du det bästa av två världar: det unga lärosätets närhet mellan studenter och lärare och det stora universitetets starka forskarmiljöer. Välkommen till oss i Kalmar!


Inroduktionsmöte
Programmet inleds med kursen ”Ekologi och vetenskaplig metodik” och ett introduktionsmöte. Introduktionsmötet är:

Tid: måndag 2 september kl. 9:00-12:00

Plats: Indigo_Vi1159 (plan 1 i hus vita)

Salen anges även på: https://lnu.se/program/biologiprogrammet/kalmar-ht/

Schema för hela programmet kan du hittas på timeedit där kurstillfällen läggs ut löpande varefter de bokas:  https://cloud.timeedit.net/lnu/web/schema1/ri1Y7X8QQYwZ26QvQ5075815y6Y35Z7.html

Hus Vita ligger vid Linnéuniversitetets campus i gästhamnen i Kalmar, närmare bestämt Norra kajplanen 6(se karta nedan)

Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På www.lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Tänk på att du måste registrera dig för varje kurs inom programmet som du påbörjar. Registreringen kan göras från en vecka innan kursen startar och måste göras senast samma dag som kursen startar för att behålla din plats på kursen. Studerar du på kurser som går över flera terminer måste registrering göras vid varje terminsstart för att du fortsatt ska ses som aktiv på kursen.

Lärplattform
På kurserna arbetar vi med lärportalen MyMoodle. Du måste först hämta ut ditt studentkonto och registrera dig på programmet och på ekologikursen. Därefter kan du logga in i ditt kursklassrum i MyMoodle. Du hittar länkar till studentkonto, MyMoodle och registrering på Studentwebben (https://lnu.se/student).

Kurslitteratur
Kurslitteraturen är som regel på engelska. Det är viktigt att du tränar dig att läsa och förstå de vetenskapliga begreppen, och kommunicera på det språk som blivit standard inom naturvetenskaperna. Forsknings- och miljösamarbetet mellan länder växer, kunskaper och erfarenheter sprids snabbt med digitala medier. Engelska språket är helt dominerande. I kursplanerna redovisas den obligatoriska och rekommenderade kurslitteraturen. Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan (https://lnu.se/student/under-studierna/kurs-och-utbildningsplaner/, om länken inte fungerar kopiera in den i din webläsare) t.ex. för er första kurs Ekologi och vetenskaplig metodik som har kurskod 1BI031. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen. Tänk på att beställa böcker i god tid, på webben (Bokus, Adlibris etc.) eller i din bokhandel. Dock får lärarna ändra kurslitteratur fram till 8 veckor innan kursen startar, så beställ inte literaturen för tidigt.

Förhinder
Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta: Karin Holmfeldt, karin.holmfeldt@lnu.se

Mer information
Har du frågor angående första kursen (Ekologi och vetenskaplig metodik) kontakta kursansvarig lärare: Johanna Sunde, johanna.sunde@lnu.se

På följande mymoodlesida finns mycket bra information för dig som är ny student från Fakulteten för hälso- och livsvetenskap: https://moodle.lnu.se/course/view.php?id=40193

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Har du frågor angående biologiprogrammet i stort så är du välkommen att höra av dig till programansvarig:

Karin Holmfeldt, karin.holmfeldt@lnu.se

Anmälningskod: LNU-G0219 | Programkod: NGBIO

 

Vänliga hälsningar

Karin Holmfeldt och Markus Zöttl

Programansvariga









Last modified: Monday, 17 June 2024, 7:56 PM