Du som läser på distans eller befinner dig på annan ort vid tiden för tentamen kan ansöka om att få skriva din tentamen på den ort du befinner dig.

Ansökan måste vara mottagen av Ekonomihögskolan senast 10 arbetsdagar före tentamenstillfället 

Vem kan ansöka om att skriva examination på annan ort?

Student kan beviljas att göra en examination på annan ort om synnerliga skäl föreligger och rättssäkerheten kan garanteras (Exempelvis kan examinationen ske på högskola, universitet, lärcentrum eller på ambassad). Som synnerliga skäl räknas sådant som sjukdom eller annat tungt vägande skäl som gör att det inte är möjligt att resa till examinationsorten eller om student finns på annan ort på grund av att det ingår i utbildningen (t ex praktik, VFU, examensarbete).

Vilka platser är godkända att skriva på?

Provtillfället kan ske på ambassad, högskola, universitet eller lärcentrum som bedriver högskoleutbildning.

Hur ansöker jag om att examinera på annan ort?

Studenten ska skriftligt ansöka om att få genomföra provtillfället på annan ort minst tio arbetsdagar före det aktuella provtillfället via blanketten nedan. Studenten ska även anmäla sig till sin tentamen på salstentamen.lnu.se för att få sin anonymiseringskod.

Kan jag skriva min tentamen på annan dag/tid?

Examination på annan ort måste äga rum på samma plats och tid som examinationen i fråga. 

Vem ordnar en plats där jag kan skriva min tentamen?

Studenten ansvarar för att kontakta den myndighet där examinationen föreslås genomföras för att undersöka om myndigheten kan tillhandahålla godkänd plats och uppsikt över studenten då examinationen genomförs.

Lärosätet där jag vill tentera tar ut en administrativ avgift - vem ska betala?

Provtillfälle på annan ort ska inte innebära någon merkostnad för universitetet, studenten står för merkostnad.

Ansökan

Studenten ska skriftligen ansöka om att få genomföra examinationen på annan ort minst 10 arbetsdagar före det aktuella examinationstillfället. Fyll i följande blankett Ansökan om examination på annan ort och skicka till ekonomihogskolan@lnu.se 

Senast ändrad: onsdag, 1 november 2023, 14:35