Var anmäler du dig?
Logga in på lnu.se/student --> Mitt Ladok--> Välj Linnéuniversitetet och Log in --> klicka på Examinationstillfällen --> klicka på kurskod --> anmäl

Har du tidigare varit registrerad på kursen behöver du inte omregistreras för att skriva en omtentamen. 

När kan du anmäla dig?

Anmälan måste göras inom anvisad period. Sista dagen att anmäla sig till en tentamen är alltid nio arbetsdagar innan examinationsdagen. Tentamenstillfällen som går i tentamensal kan du söka ut på salstentamen.lnu.se. Tentamenstillfällen som ges via kursrummet hittar du under "Examinationstillfällen" via ditt Ladok på din studentweb. Du måste själv anmäla dig till de tentor som ingår i kurserna. Du anmäler dig enligt instruktioner ovan (se rubrik Var anmäler du dig) och cirka en vecka innan tentamen äger rum får du information skickad till din studentmail om vilken sal tentamen ska skrivas i.

När du skriver tentamen?

Giltig legitimation måste uppvisas vid tentamen.

Student som inte kan uppvisa godkänd legitimation har ej rätt att genomföra tentamen. 

Vad händer efter anmälan?

Direkt vid anmälan får du en anonymiseringskod till din studentmail om tentamen är anonym. Några dagar före tentamen får du ett e-mail till din studentmail med information om lokal och tidpunkt. 

Missat att anmäla dig till tentamen?

Det är inte möjligt för vare sig dig som student eller för Ekonomihögskolans personal att anmäla dig till en tentamen efter att anmälningsperioden har stängt. 

Har du missat att anmäla dig till en salstentamen kan du gå till tentamensalen och prata med tentamensvakterna innan tentamen börjar. Dessa bedömer sedan om det finns möjlighet för dig att skriva tentamen och i så fall får du börja skriva tentamen 45 minuter efter ordinarie starttid. 

Har du missat att anmäla dig till en digital tentamen via Inspera finns det tyvärr ingen möjlighet att skriva tentamen vid det tillfället.

Hittar du inte tentamen du ska anmäla dig till?

Kan du inte anmäla dig till tentamen bör du höra av dig i god tid innan anmälningstiden går ut till ekonomihogskolan@lnu.se

Senast ändrad: onsdag, 3 januari 2024, 08:33