Välkommen!

Du har sökt och blivit antagen till TGI3S, Skog och träteknik högskoleingenjör (180 hp) på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Du har kommit in på en spännande utbildning med fokus på en sektor som jobbar med ett förnyelsebart och miljövänligt material i alla led från skog till byggande och interiör. Högskoleingenjörsprogrammet i Skog och träteknik är i dag en etablerad utbildning för skogs- och träförädlingsindustrin. De allra flesta som tidigare läst utbildningen befinner sig i dag i betydelsefulla jobb med uppgifter som skoglig rådgivning, råvaruinköp, produktionsledning, kvalitetsutveckling och försäljning i ledande skogs- och träförädlande företag.

Introduktionsmöte

Hösten 2018 finns två olika alternativ att läsa utbildningsprogrammet. Beroende på vilket alternativ du valt och antagits till sker utbildningsstarten följande tider:

Campusförlagd utbildning vid Linnéuniversitetet i Växjö (LNU-61026)

Tid och plats: måndagen den 27 augusti kl 10.00 i N1008, IKEA-salen, hus N, Växjö

Utbildning på distans (LNU-61025)

Tid och plats: onsdagen den 29 augusti kl 09.00 sal M2091 (”Karlavagnen”), hus M, Växjö (Du hittar M2091 genom att från entréhallen i hus M gå uppför den stora klinkerbelagda trappan. Lokalen ligger därefter bara några meter rakt fram på vänster sida)

Onsdagen den 29 augusti efter kl 10.15 (samtliga dvs. både campus och distans) har vi ett eget program för de nyantagna på utbildningen då vi har en kursintroduktion och därefter gör vi studiebesök vid något företag inom branschen. 

Campusstudier följer normalt ett veckoschema med lektioner, inlämningsuppgifter och övningar, medan distansstudier sker med inlämningsuppgifter och kommunikation över internet kombinerat med obligatoriska träffar på bestämda datum. Vid träffarna deltar normalt både campus- och distansstudenter. Den första obligatoriska träffen är den torsdag 30 augusti kl 08.00 till fredag 31 augusti ca kl 16.00. Datum för höstens träffar i den inledande skogskursen följer separat schema. Första terminen läses också matematikkurserna 1MA131 Grundläggande matematik och 1MA133 Linjär algebra. Matematiken brukar inte organisera träffar, utan i stället kunna tillhandahålla självstudiematerial och inspelningar kombinerat med internetkontakter.

Du som läser på distans är självfallet välkommen till alla aktiviteter som arrangeras för ditt program. Detta gäller både vid utbildningsstarten och framöver när lektioner och övningar anordnas för campusstuderande vid universitetet. Många av lektionerna kan följas eller ses i efterhand inspelade på webben.

Introduktionsvecka
Du hittar all information om introduktionsveckan här.


Skaffa studentkonto och registrera dig
Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Litteratur

Kurslitteraturlistan hittar du i kurs-/ och utbildningsplanen som finns här:
Kurs- och utbildningsplaner Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen.

Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen. Som framgår av schemat är dina första kurser 1TS151 Grundkurs i skogsbruk och 1MA131 Grundläggande matematik för ingenjörer. Till Grundkursen i skogsbruk använder vi till den första delen av kursen ett par kompendier som du vid kursstarten får möjlighet att köpa för ca 500 kr. Vi ordnar så att betalning kan ske med kort. Övrig litteratur köps externt eller kan kostnadsfritt laddas ner från internet.

Förhinder

Om du inte kan delta vid programstarten är det nödvändigt att du meddelar förhinder till programansvarig Jimmy Johansson via telefon: 0470-70 80 33 (mobil anknytning) eller e-post: jimmy.johansson@lnu.se.

Mer information

Har du frågor så hör av dig till programansvarig via e-post eller telefon enligt ovan.
Programmet har även ett programklassrum i MyMoodle*: här där ni hittar löpande information om programmet och kan kommunicera med tex. programansvarig.

*MyMoodle är lärplattformen som används på Linnéuniversitetet och är det digitala kursrummet där studenter och lärare möts. Här hittar du en introduktionsfilm i MyMoodle.

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

Med vänlig hälsning,
Jimmy Johansson

Senast ändrad: torsdag, 14 juni 2018, 11:46