Välkommen!

Du har sökt och blivit antagen till Högskoleingenjör i Mjukvaruteknk (180 hp), programkod TGI1V, på Fakulteten för Teknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Jag som skriver detta heter Johan Hagelbäck och är programansvarig för programmet. Tillsammans med ett stort antal lärare vill jag hälsa dig välkommen till tre riktigt lärorika år för dig såväl som för oss. Jag vill direkt tipsa dig om vår programsida där vi samlar all information som du som ny student behöver. Har du några frågor så kan du maila, ringa på 0480-497707 eller ställa frågor i Slack (se nedan).

Introduktionsmöte

Utbildningen startar den 3e september (klockan 09.15) med välkomnande i Kalmar, jag räknar med att du är på plats då. Har du ingen möjlighet att delta så kommer informationen att spelas in och publiceras här efter det att aktiviteten genomförts. Jag vill dock att du mailar mig och anmäler förhinder om du inte kan närvara.

Måndagen den 3 september, kl 09.15-10.15
På plats: Sal Kalmarsund (Brofästet Hotell & Konferens, Kalmar Nyckel, Vänster vid huvudingång)

På utbildningen har vi inget traditionellt upprop vid introduktionstillfället. Istället självregistrerar du dig via https://lnu.se/student. Du behöver logga in med ditt studentkonto för att kunna genomföra registreringen (se nedan).

Introduktionsvecka

För att få dig att trivas lite extra så kommer vår studentförening att anordna en introduktion under två veckor för dig och dina kurskamrater. Om du vill vara med på denna introduktion behöver du vara på plats i Kalmar redan veckan innan utbildningsstarten. Mer information om detta har du fått från/hittar du på studentföreningen SPIIK.

Du hittar all information om introduktionsveckan här.

Skaffa studentkonto och registrera dig

Ett av de viktigaste momenten för dig att så tidigt som möjligt, dock tidigast första veckan i augusti, ordna upp är att se till att du kvitterar ut ditt studentkonto. Med hjälp av studentkontot så kan du bland annat:

  • Registrera dig på de kurser du ska läsa.
  • Få tillgång till ett e-postkonto som du behöver för att registrera dig på vissa tjänster.
  • Få tillgång till speciella utbildningsresurser på andra tjänster som t.ex. GitHub och Slack.
  • Kunna koppla upp din privata dator mot Universitetets nät.

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig på utbildningen. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Litteratur

Det kan vara en god idé att beställa kurslitteratur till höstens första kurser redan nu. Då är du säker på att din litteratur levereras i tid.

De två kurser du kommer att inleda dina studier med är Mjukvaruteknik - introduktion med projektarbete och Grundläggande matematik för ingenjörer.

Utrustning

Som student så ska du ha egen bärbar dator med till undervisningen. Anledningen till detta är att det är väldigt svårt att få till en bra personlig utvecklingsmiljö på gemensamma datorer och den utvecklingsmiljö du kommer att arbeta i kommer att vara en otroligt viktig del av din utbildning. Det visar sig att oavsett om vi erbjuder datorer på plats i Kalmar så väljer de flesta studenter väldigt snart att skaffa egna datorer.

Programwebbplats

Du hittar programmets webbplats på:

https://coursepress.lnu.se/program/mjukvaruteknik/

Du hittar det mesta du behöver under "Startsida Student". Bland annat hittar du alla kurser som ingår i programmet via denna sida och även annan praktisk information. Ta gärna några minuter och surfa runt för att lära dig hitta på programwebbplatsen.

Slack

För att kommunicera med kursledningen, socialisera med andra kurskamrater och genomföra redovisningar etc. använder vi webbtjänsten “Slack“. Här har du också en utmärkt möjlighet att få all hjälp du behöver i början av dina studier oavsett tid på dygnet. Logga in redan idag! För att logga in krävs det att du skapar ett nytt konto på Slack med din e-postadress som är kopplad till ditt datorkonto.

Var kan jag få svar på frågor?

Enklaste sättet att få svar på frågor är att maila, ringa på 0480-497707 eller ställa frågor i Slack. Har du frågor kring administration/registrering etc. så kan du också kontakta Catrine Bramhag Svensson som är vår studieadministratör eller Bengt Persson som är vår studievägledare.

Återigen, Välkommen till tre spännande och intressanta år!

/Johan Hagelbäck (johan.hagelback@lnu.se)

Senast ändrad: måndag, 7 maj 2018, 15:11