För en salstentamen med kurs/delkurs (som exempelvis 1EN100) med samma kurskod som ges vid olika orter inom Linnéuniversitetet gäller att examination kan genomföras på valfri ort där examinationen sker.

I övriga fall kan en student beviljas att göra en examination på annan ort om synnerliga skäl föreligger och rättssäkerheten kan garanteras. Som synnerliga skäl räknas sådant som sjukdom eller annat tungt vägande skäl som gör att det inte är möjligt att resa till examinationsorten eller om student finns på annan ort på grund av att det ingår i utbildningen (t ex praktik,VFU, examensarbete). Examinationen kan då exempelvis ske på högskola, universitet, lärcentrum eller på ambassad.

Studenten ansvarar för att kontakta den myndighet där examinationen föreslås genomföras för att undersöka om de kan tillhandahålla godkänd skrivningsplats och skrivningsbevakning. 

Studenten ska skriftligen ansöka om att få genomföra examinationen på annan ort minst tio arbetsdagar före det aktuella examinationstillfället. Det är alltid prefekten som beslutar om detta.

Examination på annan ort ska ske samma datum och under samma tid som aktuell examination. Samtliga angivna anvisningar för aktuell examination ska gälla. Det får inte innebära någon merkostnad för universitetet.

Länk till de lokala reglerna för examination på grund- och avancerad nivå:

https://lnu.se/globalassets/dokument---gemensamma/universitetsledningens-kansli/lokala-regler-for-kurs-och-examination-pa-grundniva-och-avancerad-niva.pdf

Senast ändrad: torsdag, 4 juni 2020, 12:14