Riktlinjer

Oblligatoriska uppsatsseminarier
Du kan skriva din uppsats antingen med didaktisk, språkvetenskaplig eller litteraturvetenskaplig inriktning. All information och handledning ges i samband med obligatoriska uppsatsseminarier. Vid det första seminariet får du information om uppsatsskrivandet av din handledare. Du får också ett schema där handledaren har planerat in arbetet i olika etapper och anger de deadlines som gäller för olika avsnitt av uppsatsen. Alla seminarier finns också angivna på schemat. I uppsatsseminarierna har du möjlighet att diskutera din text med andra studenter och handledaren. Du får också skriftliga kommentarer av handledaren.

Slutseminarium
Uppsatsarbetet avslutas med ett slutseminarium. Seminarieversionen lämnas, förutom till handledaren och till de övriga studenterna i ditt seminarium, också till examinator. Examinator granskar och betygsätter uppsatsen i samråd med handledaren. Information om betyget lämnas av examinator. Du kan också få ett skriftligt omdöme av examinator på begäran.

För att kunna delta på slutseminariet är det ytterst viktigt att du följer handledarens schema. Studenter som inte lämnat in ett första utkast av hela uppsatsen enligt den deadline som anges i schemat har inte tid att förbereda seminarieversionen. Handledaren har därför rätt att underkänna dessa studenter. Om examinator anser att seminarieversionen inte uppfyller kraven på en vetenskaplig uppsats kan denna underkännas. Studenten har då rätt till en skriftlig motivering. Studenter som upprepade gånger uteblir från seminarier och/eller inte lämnar in sin text i tid kan också underkännas.

Observera att inga extra slutseminarier ordnas efter terminens slut. Du kan inte heller fortsätta med din uppsats på egen hand eller få handledning när kursen är avslutad. Om du inte blir klar i tid kan du ansöka om att få ta uppsatskursen en gång till. Du har rätt att omregistrera dig endast i den mån det finns plats på kursen. Det finns ingen garanti för att du kan fortsätta med samma uppsats eller att det finns plats på uppsatskursen just den terminen.

Om du inte blir klar i tid...
Studenter som inte blir klara med sin uppsats kan omregistrera sig för en ny uppsatskurs i den mån det finns plats. Observera att uppsatskurserna ofta har ett tema och att du därför inte kan räkna med att få fortsätta med samma uppsats för en ny handledare.

För att ansöka om fortsatt handledning under nästa kurs kontaktar du studierektor i ämnet engelska. Observera att du endast kan omregistrera dig efter att ha fått klartecken från institutionen att det finns plats på uppsatskursen.

Alla frågor kring uppsatshandledning besvaras av studierektor i ämnet.

---

Senast ändrad: onsdag, 15 februari 2017, 17:28