Behörighetskrav i ämnet engelska

Allmänt

Observera att behörighetskraven för antagning till G2- och G3-kurser gäller för både 'fristående kursare' och programstuderande.

Normalt sett är förkunskapskraven för att få gå vidare till nästa nivå att samtliga poäng från föregående termin är avklarade. Vi gör dock undantag enligt nedan:

Antagning till G2-kurs, 31-60 högskolepoäng
Grundregeln är att den studerande ska ha klarat av samtliga 30 högskolepoäng inom G1-nivån innan hen kan gå vidare till G2-nivå. Vi gör dock vissa undantag från denna regel för studenter som bara har ett fåtal poäng kvar från G1-nivå. Principen för dessa undantag är att man ska ha klarat av minst 20 av 30 högskolepoäng vari ingår samtliga delmoment i delkursen Portfolio (3 hp).

---

Antagning till G3-kurs, 61-90 högskolepoäng
Den studerande ska ha klarat av minst 50 av 60 högskolepoäng inom G1- och G2-nivån. Häri måste ingå godkänt resultat i självständigt arbete, 5 hp, och inom den aktuella inriktningen (språkvetenskaplig eller litteraturvetenskaplig).

---

Antagning till VFU-kurs
För att registreras på kurser i VFU ska den studerande enligt kursplanen ha klarat av ämnesstudier om minst 60 hp i ämne 1 (om relevant), minst 50 hp engelska, 22,5 hp UVK-kurser samt föregående VFU-kurs. Studerande som har enstaka oavklarade poäng kvar i UVK-kurser, dock högst 7,5 hp, gör vi undantag för.

---

Antagning till kurs på avancerad nivå inom lärarutbildningen, 91-120 högskolepoäng (4ENÄ2E)
Den studerande ska ha klarat av minst 80 av 90 högskolepoäng inom Engelska 1-90 hp. Häri måste ingå godkänt resultat i samtliga språkfärdighetsdelkurser (grammatik- och uppsatskurserna på G1- och G2-nivå) samt i de språkdidaktiska delkurserna på G2-nivå (15hp). Utöver detta ska den studerande ha klarat av Självständigt arbete à 15 hp i ett annat ämne inom ämneslärarprogrammet, UVK-kurs: Vetenskapsteori och forskningsmetodik, 7,5 hp eller motsvarande samt VFU 15 hp.

---

Senast ändrad: måndag, 31 maj 2021, 11:36