Tyst minut 27 april kl 12:00 för dödade och skadade på Garissa University Collage i Kenya

Tyst minut 27 april kl 12:00 för dödade och skadade på Garissa University Collage i Kenya

av Helena Mallin -
Antal svar: 0

För att hedra de 147 människor som dödades och 79 som skadades vid terrorattentatet vid Garissa University College i Kenya den 2 april, håller alla europeiska universitet en tyst minut i protest mot attentatet.

Vi håller den tysta minuten den 27 april kl. 12.00. I samband med detta flaggar vi även på halv stång.

European University Association, EUA, har tagit initiativ till en gemensam tyst minut vid Europas universitet för att tillsammans markera att vi fördömer alla former av våld mot utbildning och att hedra offren från terrorattentatet vid Garissa University College i Kenya. Linnéuniversitetet ställer sig bakom initiativet och uppmanar personal och studenter att delta.

EUA framhåller att alla former av våld eller angrepp på utbildningar strider mot universitetens värdegrund om tanke- och yttrandefrihet, tolerans och autonomi. Det undergräver unga människors ambitioner och grundläggande rätt att få utbildning och kunna bidra till utvecklingen i sitt hemland, samhället och världen. EUA uppmanar därför alla universitet i Europa och även i andra världsdelar att solidariskt förenas i fördömandet av alla former av våld mot utbildning!

Länk till EUA:s information.