Enkät om självmedkänsla

Enkät om självmedkänsla

av Frida Sjökvist -
Antal svar: 0

Vi är två psykologstudenter på LNU som just nu genomför vårt examensarbete inom ramen för ett forskningsprojekt på institutionen för psykologi. Syftet med vårt examensarbete är att undersöka kvaliteten gällande ett frågeformulär som på engelska heter Self-compassion scale (SCS). Vi använder den svenska översättningen av frågeformuläret som ursprungligen är utformat på engelska.


Självmedkänsla (engelska self-compassion) är ett relativt nytt begrepp inom forskningen och SCS är det mest använda psykometriska instrumentet i forskning och i behandling för att mäta just självmedkänsla. Det finns dock frågetecken hur väl skalan är utformad för att mäta det den avser mäta. Det finns inte heller några studier som översatt och undersökt skalans kvalitet i Sverige. Syftet med vårt examensarbete är att undersöka reliabiliteten och validiteten hos detta självuppskattningsformulär för självmedkänsla i en svensk kontext. 

För att kunna utvärdera den interna konsistensen av den svenska versionen av SCS över tid kommer vi att använda oss av test-retest reliabilitet. Det innebär att du som svarar på denna webbenkät kommer bli tillfrågad att svara på samma enkäten gång till efter att två veckor passerat. Första svarstillfället är från 13-19 mars, därefter går det inte att besvara den första enkäten. Det andra svarstillfället är två veckor efter från 3-9 april. Det tar cirka 5-10 minuter att fylla i frågeformuläret. 

För mer information gällande datahantering och ert deltagande läs igenom informationen som finns i början av webbenkäten.

 

Länk till första svarstillfället av webbenkäten 13-19 mars)https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5Pu4wk0beeftjPQqV1uPpY8xohHYttBSGtwNt5JTVAk86yA/viewform?usp=sf_link

 

Länk till andra svarstillgället av webbenkäten (3-9 april): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekDGvCgturpGWvDhVavILn4OpqKY1q1W04JeyRJASY3jufXA/viewform?usp=sf_link

 

Tack på förhand!

Hälsningar Simon Lönn & Erik Wernstål