Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan

Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan

av Lollo Leijner -
Antal svar: 0

Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan!

Registrering (registreringsperiod för kurs som startar 30 augusti: 23 augusti – 5 september)

Registrera dig på den/de programkurser du ska läsa via Lnu.se/student och klicka på Registrera dig här. Har du problem med registreringen kan det bero på följande:

  • du har varit registrerad på kursen tidigare. Då ska du ev. omregistreras när kursen startar,
  • du har bytt program eller påbörjar senare delen av ett program,
  • du har haft studieuppehåll,
  • du uppfyller inte behörighet till kursen,
  • du har missat att söka höstens kurser via antagning.se,
  • registreringsperioden är slut,

Kontakta ekonomihogskolan@lnu.se för att få hjälp med din registreringsfråga.

Behörighet och antagning

Under mina sidor på antagning.se kan du se om du är behörig till höstens kurser. Om du är antagen med villkor kan det bero på att dina resultat från vårterminen inte registrerats ännu.
Att bli antagen med villkor till en kurs innebär att du efter urvalet får ytterligare tid på dig att bli fullt behörig innan kursen startar. När du blivit behörig tas villkoret bort, och du kan registreras på kursen och läsa den.

Observera att ytterligare en behörighetsgranskning kommer att göras tätt in på kursstart så att betyg från vårterminen kan räknas med. Din status på mina sidor kommer då att uppdateras.

kursplanen hittar du de förkunskapskrav som gäller för respektive kurs och det är dessa krav som du måste uppfylla för att kunna påbörja aktuella kurser. För mer information om behörighetskrav/undantag, se valinformationen i ditt programrum på MyMoodle.

Om du redan nu vet att behörighetskraven till höstens kurser inte kommer hinna uppfyllas, så rekommenderar vi att du förbereder dig innan kursstart. Har du valbara kurser som gör att du kan byta till kurser med lägre behörighet? Se valinformationen i ditt programrum på MyMoodle.

Behöver du gå om en kurs som även ges under hösten eller göra en omtentamen? Kontakta i så fall utbildningsadministrationen, ekonomihogskolan@lnu.se, för eventuell omregistrering eller för anmälan till omtentamen.

Har du missat att tacka JA på ditt antagningsbesked för dina studier? Kontakta antagning@lnu.se.

Studieuppehåll / studieavbrott

Vill du inte fortsätta dina studier anmäler du studieavbrott eller vill du göra ett uppehåll i dina studier och fortsätta med dem senare ansöker du om studieuppehåll, se Ekonomihögskolan informerar (MyMoodle) för mer information och blanketter.

 

All viktig information rörande dina studier finns på MyMoodle, i ditt programrum och på Ekonomihögskolan informerar. Ta för vana att alltid först söka aktuell information där!

 

Programstudent i Växjö som varit på utbyte våren 2021

Du som läst utomlands under vårterminen har fått ett mail från andreas.poltan@lnu.se med information om hur du ansöker om tillgodoräkning.

Utbytesstudier/valbar termin inom ditt program

Om du ska läsa utomlands ska du registrera dig på ditt utbyte; logga in på Lnu.se/student och välj Registrera dig här. Detta är nödvändigt för att du senare ska kunna tillgodoräkna dig kurserna du läser utomlands. Kan du inte registrera dig, kontakta din handläggare: andreas.poltan@lnu.se

Mer information om utbytesstudier hittar du här.

Läser du kurser (valbar termin inom ditt program) på en annan fakultet än Ekonomihögskolan registrerar du dig på samma sätt som på dina programkurser. Kommer du att läsa kurser på ett annat universitet eller fristående kurser utomlands, se vad som gäller för registrering på aktuellt universitetet.

Med anledning av Coronaviruset och Covid-19

Vänligen håll dig uppdaterad om förutsättningarna för dina studier i vår, se lnu.se.

Nedan finner du länkar där du hittar aktuell information.

·         Linnéuniversitet informerar

·         Ditt Schema

·         Ditt kursrum på MyMoodle

 

Trevlig sommar!

önskar Ekonomihögskolan