Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan! (Ljungby & Växjö studenter)

Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan! (Ljungby & Växjö studenter)

av Linda Stark -
Antal svar: 0

Kära student,

Nedan finner du praktisk information inför nästkommande termin. Om du ska läsa en kurs eller termin utomlands, vid en annan fakultet eller ett annat lärosäte gå direkt till rubrikerna Utbytesstudier alternativt Valbar termin inom ditt program.

För att kunna fortsätta dina studier ska du:

Registrera dig (en vecka innan kursstart och under kursstartsveckan)

Du ska som vanligt registrera dig på de programkurser du ska läsa. Det gör du via ditt studentkonto.

Har du problem med registreringen kan det bero på följande:

  • Du uppfyller inte behörighet till kursen (förkunskapskrav, se kursplanen)
  • Du har varit registrerad på kursen tidigare. Då ska du istället omregistreras när kursen startar
  • Registreringsperioden är slut
  • Du har inte sökt kurserna inom ditt program via antagning.se
  • Du har bytt program eller påbörjar senare delen av ett program
  • Du har haft studieuppehåll

Kontakta ekonomihogskolan@lnu.se för att få hjälp med registreringen.

Som Kalmarstudent hittar du behörighetskrav inför höstens kurser på MyMoodle under Ansök till programkurser inför hösten 2019, här.

Behörighetshantering inför nästkommande termin

Under mina sidor på antagning.se kan du se om du är behörig till höstens kurser.

Om du är antagen med villkor kan det bero på att dina resultat från vårterminen eller din uppsamlingstentamen inte har registrerats ännu. Observera att ytterligare en behörighetsgranskning kommer att göras tätt in på kursstart, din status på mina sidor kommer då att uppdateras. I kursplan hittar du de förkunskapskrav som gäller för respektive kurs.

I slutet av juli får du ett antagningsbesked där du måste tacka JA om du vill fortsätta studera. Har du missat att tacka ja? Kontakta antagning@lnu.se.

Vill du avbryta dina studier eller göra ett studieuppehåll, läs mer här studieavbrott och studieuppehåll.

I slutet av september och början av oktober måste du att söka programkurser inför vårterminen på samma sätt som du sökte programkurser inför höstterminen. Mer information om detta kommer läggas ut under alla meddelanden i ditt programrum på MyMoodle.

Är duVäxjöstudent och har läst utomlands under vårterminen 2019 är det viktigt att du skickar in ett resultatintyg till ekonomihögskolan@lnu.se, se även tidigare e-post utskick om detta. Observera att dessa inte används som underlag för tillgodoräkning, utan i syfte att kontrollera om du är behörig till höstens programkurser. Ansökan om tillgodoräkning för utbyte gör du enligt processen som du hittar här.

Programkursstart – schema

I höst börjar terminen den 2 september och du hittar din programkursstart genom att söka ut ditt schema via TimeEditObservera att schemat publiceras som tidigaste 4 veckor innan kursstart. Först när du är registrerad på en kurs kan du se ditt schema på ditt studentkonto.

Nytt Campus Kalmar

Inför höstterminen flyttar Ekonomihögskolan Campus Kalmar Nyckel in på Campus Universitetskajen i Kalmar. All personal i Kalmar kommer att sitta i hus Forma, våning 2 och våning 3. Tentamens skrivna i Kalmar fram till 31/5 finns att hämtas på våra kontor i hus Forma. Tentamens skrivna i Kalmar från 1/6 och framåt hämtas från och med hösten i infocenter i hus Radix, Kalmar.

I höst kommer det även anordnas ett flyttkalas så håll utkik på lnu.se nyheter.

Utbytesstudier

Om du ska läsa kurs utomlands ska du registrera dig på ditt utbyte via ditt studentkonto. Detta är nödvändigt för att du senare ska kunna tillgodoräkna dig kurserna som du läser på ditt utbyte. Du ska dock inte registrera dig på några programkurser här hemma. Mer information om utbytesstudier hittar du här.

Valbar termin inom ditt program

Läser du en valbar termin inom ditt program, som ges av annan fakultet än Ekonomihögskolan registrerar du dig via ditt studentkonto. Läser du kurser som ges av annat lärosäte eller utomlands, registrerar du dig enligt det universitetets riktlinjer. Du ska då inte registrera dig för programtermin på Linnéuniversitetet.

IT-support för studenter
Behöver du hjälp med IT-relaterade frågor kontaktar du IT-avdelningens studentsupport

Har du frågor kring dina studier?
Du vet väl om att Ekonomihögskolan har en informationssida för dig som är student hos oss?! Här hittar du t ex tentamensschema, terminstider och FAQ. Du hittar den på MyMoodle under Ekonomihögskolan informerar. Du är välkommen att kontakta oss på Ekonomihögskolan om du har frågor kring dina studier. E-post: ekonomihogskolan@lnu.se.

Observera att vi har begränsad bemanning på e-post mellan den 15 juli och den 4 augusti. Telefon och reception är stängd under denna period. Mer information om receptionstider här.

Trevlig sommar!

Utbildningsadministrationen vid Ekonomihögskolan