1. Informationssökning

1.2. Andra databaser

Libris
Libris är en nationell söktjänst med information om böcker som finns på svenska universitets-, högskole- och forskningsbibliotek samt ett trettiotal folkbibliotek. Här finns böcker, tidskrifter, artiklar, kartor, affischer, noter, elektroniskt publicerat material m.m. Du kan se vilka bibliotek som har den titel du är intresserad av och du kan se om den är tillgänglig via lån eller finns att läsa i fulltext på Internet. Hör av dig till Ulla-Margarethe ( biblioteket@cil.se ), tel: 0372-78 00 20) om du vill låna böcker.

Databaser på Linnéuniversitets bibliotek
Som student vid Linnéuniversitetet har du tillgång till universitetsbiblioteks databaser, som innehåller bl.a. e-böcker och vetenskapliga artiklar. För att söka och få tillgång till artiklarna i databaserna krävs användarkonto, och du loggar in med samma användare och lösen som till MyMoodle. En bra startpunkt för sökning är databasen OneSearch, som låter dig söka dokument från många olika databaser i en sökning och via ett gränssnitt. Många artiklar är tillgängliga i fulltext. Vissa artiklar behöver beställas som kopia och det gör du genom CIL-biblioteket på e-post: biblioteket@cil.se, tel: 0372-78 00 20.

Google scholar
Via Google Scholar kan man finna enorma mängder av vetenskaplig litteratur, från alla typer av källor. Här hittar man t.ex. innehållet i stort sett samtliga de elektroniska tidskrifter som biblioteket har abonnemang på (OBS! Förutsättningen för att fulltexten ska nås via Google Scholar är oftast att biblioteket just har ett gällande abonnemang). Google Scholar indexerar vidare också bl.a. publikationer i DiVA och en mängd vetenskapliga gratistidskrifter. Sökresultaten är som vanligt hos Google relevansrankade.