Topic outline

  • Bee

    Vi är dina IKT-pedagoger
    Vi som arbetar med IKT-pedagogiskt stöd och utveckling på FKH är: AnjaDaniel, PeterRomana  

    Vi hjälper dig med diverse IKT-frågor på jobbet och är din kontaktperson för samarbete och kompetensutveckling. Vi finns på två orter men arbetar i huvudsak ortsövergripande.
    Läs mer om vad vi kan hjälpa till med.

    Boka oss

    Boka gärna tid med någon av oss personlingen eller skicka e-post till vår funktionsmail fkh.ikt@lnu.se
    Titta in på 
    vår medarbetargrupp FKH-IKT stöd där vi lägger ut aktuella nyheter. Du behöver logga in på Medarbetare.

    På denna sida presenterar vi IKT-tips och guider. Ta för vana att besöka sidan ofta eftersom den uppdateras vid behov. Vill du bidra och föreslå saker du vill ha beskrivna, kontakta oss på fkh.ikt@lnu.se

    Hälsar dina IKT-pedagoger 

  • Beställa kursrum till Moodle

    Varje institution har sina egna rutiner för vem som beställer/skapar kursrum inför varje termin. 
    Om du är osäker på era rutiner kan du kontakta studierektor, ämnesansvarig/programansvarig eller viceprefekten på din institution.

    I den mån det är du som kursansvarig som ska skapa kursrum gör du detta via Kursrumsportalen. 
    Kontakta oss gärna om du har några frågor. 

  • Beställningsbara utbildningspaket - Start VT24

    sol

    Bokning av dessa paket kan göras av dig som är prefekt, ämnesansvarig, studierektor eller programansvarig. Syftet med utbildningspaketen är att få igång tankar och funderingar hos din personal inom olika teman.

    Upplägget är i form av ”mini-workshop” på 15 - 30 minuter med korta diskussioner, visningar och praktiska moment. För bokning av fördjupad workshop för enskilda aktiviteter i Moodle, Zoom eller för att producera media skicka en förfrågan till din IKT-pedagog eller på fkh.ikt@lnu.se.

    _ _ _ 

    The text below is translated by DeepL

    These sessions are available to book for the heads of department, directors of studies or program managers. The aim of the training sessions is to get your staff thinking about different themes.

    The structure is in the form of a 15 - 30-minute "mini-workshop" with short discussions, demonstrations and practical elements. To book an detailed workshop for individual activities in Moodle, Zoom or for producing media, send a request to your ICT educator or to fkh.ikt@lnu.se.


  • Länkar

  • Pedagogiskt stöd och utveckling

    ai

    Kontakta gärna din IKT-pedagog för kursutveckling i Moodle. Du är även välkommen att kontakta fakultetens egna pedagogiska utvecklare Sara Ahlryd med frågor, idéer och önskemål som gäller den pedagogiska utvecklingen på fakulteten. Dessutom finns Sektionen för högskolepedagogik som bland annat tillhandahåller högskolepedagogisk utbildning och ger stöd till lärare och institutioner i utvecklingsarbetet. 

    • Sektionen högskolepedagogik på Lnu har tagit fram en webbplats som är en samlad resurs för kunskapsläget inom kursdesign för såväl nätbaserade som campusbaserade kurser. Här finns mängder av tips, verktyg och inspiration till dig som undervisar.

    • Vägledning och rekommendationer för lärare gällande generativ AI.

    • Här hittar du självstudiemoduler kopplade till de fem temaområden som finns i Guide till framgångsrik kurs. Temaområdena är Självständiga och motiverade studenter, Studentaktiva undervisningsformer, Varierade arbetsformer (multimodalitet), Examination och bedömning samt Handledning och återkoppling. 

  • Digitala verktyg på Lnu

    Nedan finns några exempel på digitala verktyg som används på Linnéuniversitetet och som vi kan hjälpa dig med. 


  • Moodle lärplattform

    Lärplattformen Moodle utgör ett nav för administration, kommunikation, undervisning och examination för våra kurser och program på Linnéuniversitetet.

  • Zoom

    Zoom är en e-mötestjänst som erbjuds all personal och studenter på Linnéuniversitetet. Zoom har en integration med Moodle, där lärare snabbt och enkelt kan förbereda möten med sina studenter och även studenterna har full tillgång till Zoom för att hålla möten sinsemellan. Det finns även ett plugin till Outlooks kalender för att organisera och bjuda till möten i Zoom direkt från e-posten. 
    Zoom är även integrerat med LnuPlay, så att personal kan få sina inspelade möten uppladdade direkt till sitt konto där.

  • LnuPlay och KalturaCapture

    LnuPlay är Linnéuniversitetets mediatjänst med fokus på webbaserad produktion, lagring och distribution av video. Kaltura Capture är ett inspelningssystem som gör det möjligt att spela in ljud, webbkamera och/eller datorskärmen.

  • Office 365

    Microsoft 365 är Microsofts senaste version av Office som Linnéuniversitetet har valt som standard.

  • Survey & Report / Aktivitet "Enkät Survey and Report"direkt i Moodle

    Survey & Report är ett kraftfullt och flerspråkigt enkätsystem. Efter att ha blivit upphandlat av Sunet används det även på många andra svenska lärosäten, då ofta under namnet Sunet Survey. Systemet används brett hos oss på LNU till bl.a. stora forskningsenkäter, utvärderingar, anmälningsformulär samt majoriteten av LNUs kursvärderingar m.m. 
    Det finns även integration med Moodle om du vill skapa delkursvärderingar eller enkäter direkt i lärplattformen.

  • Wooclap

    Wooclap är ett webbaserat responsverktyg som gör det möjligt för personal att skapa enklare enkäter, undersökningar (polls) och skapa interaktivt innehåll där dina deltagare i realtid kan skicka in svar.

  • Videoguider

    • Den här filmen visar hur man kan dölja betyg på uppgift i Moodle under tiden man rättar och betygsätter. Betyget  publiceras per automatik för studenter när man har ställt in datum och klockslag. 

      Funktionen aktiveras i Betygsboken.

    • Filmen visar hur en lärare ställer in och använder bedömningsflöde i en uppgift. Betyget är dolt för studenter tills läraren är klar med betygssättning och har publicerat betyget.

      Funktionen Bedömningsflöde aktiveras på Uppgiftens inställningar.