Avsnittsöversikt

  • Kursen består av följande tre delkurser:

    1. Delkurs 1
    2. Delkurs 2
    3. Delkurs 3

    I vecka 18 kommer det vara en föreläsning med Peter Larsson från TTU. Exact datum tillkommer.

    Nedan hittar du information inför och kring genomförandet av hemtentamen.

    Kursens sista moment är en kombinerad uppgift med fokus på tillämpning genom design samt förklaring, utveckling och reflektion kring detta arbete. Hemtentamen får ni tillgång till i samband med introduktionen av denna måndagen den 15:e maj klockan 09.00. Introduktionen genomförs både på plats i sal Ma420K och strömmas live via följande zoomrum: https://lnu-se.zoom.us/j/4888718211

    Seminarium 1 - Figma beyond basics

    Varje grupp tilldelas en specifik teknik/område. Det här handlar om lite mer avancerade tekniker än dem från Figma Basics, men det är saker som varje professionell UI design/prototyping-utövare förväntas behärska. Varje grupp läser på, provar på och skapar egna exempel som används för att beskriva vad aktuell teknik är, vad den används till och hur man gör. Detta fungerar då som en introduktion för er övriga så att ni vet var ni ska börja när ni tillämpar teknikerna i era individuella projekt - med målet att Du ska känna dig hemma med de verktyg du använder, så att du kan fokusera på vad du vill åstadkomma och inte behöva kompromissa med din designvision för att de tekniska kunskaperna inte räcker till.

    Upplägg vid presentationstillfället för Figma beyond basics

    Vid seminariet avsätts en lektionstimme till varje område, med nedanstående ordning och fördelning av tid:  

    • Utförlig presentation av utvald mekanism med egna exempel - c:a 30 minuter
      • Vad är det? När används det? Hur används det?
      • Praktisk demonstration av handhavande hur man gör när man använder aktuell aktuell mekanism i Figma - grunder och tips.
      • Beskrivning och demonstration av eget - utförligt exempel - som demonstrerar aktuell mekanism med hjälp av en interaktiv prototyp. Ni väljer själva vilket tema, innehåll och funktion denna prototyp har, men se till att fokus hamnar på vad aktuell mekanism tillför och hur den kan användas på bästa sätt i sitt sammanhang.  
    • Gemensam diskussion - c:a 20 minuter

    Efter seminariet

    De tekniker/mekanismer som presenteras vid seminariet är sådana som varje professionell utövare förväntas behärska. Det räcker såklart inte med att titta på en presentation för att lära sig att behärska en mekanism/teknik, men återvänd gärna till denna introduktion (inspelningar kommer finnas tillgängliga via kurssidan) när behovet att använda den uppstår i arbetet med din individuella projektuppgift. Du förväntas använda sådana mekanismer/tekniker för ditt projekt (även om kanske inte samtliga kommer vara aktuella just i ditt projekt).

    Uppgiften genomförs på halvfart under tre veckors tid och är betygsgrundande. Det vill säga att betyg på hemtentamen avgör slutbetyg i kursen. Godkänt resultat på övriga delkurser krävs för att bli godkänd på kursen som helhet och erhålla slutbetyg.

    Tid för genomförande av uppgiften är från introduktion som nämns ovan till måndagen den 3:e juni klockan 08:00.