Platser i Europa

Platser inom Erasmus+
Våra platser inom Erasmus+ är inom fakultetens ämnen/huvudområden. Platserna är  i första hand till för dig som läser våra ämnen: statsvetenskap (freds- och utvecklingsvetenskap, internationella relationer), sociologi, socialt arbete eller pedagogik. 

Om du har en termin med fritt valda kurser i ditt program kan du söka dessa platser. Här har vi bl a kurser för dig som vill läsa fördjupningskurser 30-60 hp inom ditt ämne, och många kurser på avancerad nivå för dig som läser vårt masterprogram International Relations eller magisterprogrammet Peace and Development Studies.

Som nominerad Erasmus+ student får du ett stipendium från EU, som vårt International Office betalar ut till dig innan och efter ditt utbyte. 

Platser inom Nordplus programmet
främjar utbyte för studenter och lärare mellan nordiska lärosäten. Programmet bygger på ämnesnätverk inom exempelvis socialt arbete, vårdvetenskap och lärarutbildning. Som nominerad Nordplusstudent får du ett stipendium.

Vi har också platser för alla studenter på Linnéuniversitetet inom Europa, till exempel inom EUniWell, vårt Europauniversitetet. Här hittar du information om vilka lärosäten som ingår. Här finns platser för alla studenter på Lnu, i alla ämnen, men du behöver försäkra dig om att de har kurser som passar dig. 

Vill du läsa fördjupningskurser i ditt ämne, men hittar inte något universitet som du tycker passar dig, i Europa? Titta gärna på platser på våra  partnerlärosäten utanför Europa. De kan alla studenter söka, har många olika ämnen. Om det finns några restriktioner på dessa framgår det i platslistan.

Senast ändrad: torsdag, 25 januari 2024, 13:21