Platser i våra ämnen utanför Europa, för alla studenter på universitetet

Vi har många partnerlärosäten utanför Europa, och majoriteten av dessa platser kan alla studenter vid Linnéuniversitetet söka. Det innebär att du ofta hittar kurser inom ditt ämne på dessa lärosäten; statsvetenskap, sociologi, fred- och utvecklingsstudier, socialt arbete eller pedagogik på dessa lärosäten. Du hittar också andra ämnen som gör att du kan bredda dina kunskaper under en utbytestermin, om din utbildningsplan har en termin med fritt valda kurser. Alla de platserna utanför Europa kallar vi University Wide i platslistan. När du söker en  plats konkurrerar du med andra studenter på hela Linnéuniversitetet, men vi har väldigt många platser. 

Tänk på att alltid utgå från din utbildningsplan när du söker en plats, så att du vet vilka kurser du behöver läsa och att du därmed väljer bästa partnerlärosätet för din utbildning! Kontakta oss så hjälper vi dig!

Platser i våra ämnen utanför Europa, för bara våra studenter på vår fakultet

För dig som ska läsa obligatoriska  fördjupningskurser inom ett ämne har vi  särskilda platser i Asien, Syd- och Nordamerika. Dessa platser kan bara sökas dig som är student på vår fakultet. När du söker en av våra platser konkurrerar du med andra studenter som också läser samma ämne/program som du. Kom ihåg att vi har många platser för bara våra studenter, både utanför och inom Europa. Vi har också många platser för alla studenter, där du kan läsa ditt ämne, utanför Europa.

Här är platser för bara dig som läser på Fakulteten för samhällsvetenskap. Du konkurrerar inte med andra studenter på andra fakulteter. 

STUDENTER SOM LÄSER IDROTTSVETENSKAP: University of Auckland, Nya Zeeland 4 platser.

STUDENTER SOM LÄSER PERSONAL OCH ARBETSLIV/ORGANISATION OCH LEDARSKAP/SOCIOLGI/STATSVETENSKAP: Toyo University, Japan,  4 platser.

STUDENTER SOM LÄSER FRED OCH UTVECKLINGSSTUDIER: Pontifica Universidad de Javeriana, Bogota, Bolivia, 2 platser. Juanita College, The Baker Institute for Peace and Conflict Studies, New York, U.S.A, 2 platser. 

Se mer om hur vår student i Bolivia har det här

Platser i våra ämnen i Europa med stipendium, för bara våra studenter

Vi har många platser i Europa och de är bara för våra studenter som läser våra ämnen; statsvetenskap, sociologi, fred- och utvecklingsstudier, socialt arbete eller pedagogik. Du kan söka platser inom ditt huvudämne eller platser som ingår i "samhällsvetenskapliga ämnen/Social sciences" i platslistan. 

Du kan t ex inte söka en plats på ett Erasmusavtal i Europa inom teknik eller vård, eftersom du läser inom det samhällsvetenskapliga området. 

Läser du Fred och Utvecklingsstudier, Internationella Relationer,  Personal och Arbetsliv eller Organisation och Ledarskap? Då kan du söka många av våra platser inom statsvetenskap och sociologi, där ofta hittar kurser inom dina områden. Vill du veta mer? Fråga oss! 

Tänk på att det alltid är aktuell platslista som gäller ang. antal platser per termin och övriga krav för att bli nominerad till en plats.

Senast ändrad: torsdag, 25 januari 2024, 13:26